La Crida-CUP proposa la recessió d’ajuts a qui empari el feixisme

La Crida-CUP ha presentat proposta de resolucció per a larecessió d’ajuts a qui empara el feixisme. Els fets de dissabte passat, en què l’acte de Vox sortia anunciat al Centre Extremeny, ha provocat un greuge a la gent d’origen extremeny de Lleida que han vist com el seu centre cultural, s’ha vist relacionat amb la ultradreta.

La formació celebra que la Junta de Casa d’Extremadura hagi condemnat aquests fets, negant l’espai a última hora en assabentar-se que era Vox qui feia l’acte, atès que el seu President no n’havia informat a la Junta. Hores d’ara, la Crida-CUP està a l’espera del comunicat oficial amb les explicacions del Centre Extremeny i la notícia de la dimissió del seu president.

La proposta de resolució de la Crida-CUP anava adreçada a retirar els ajuts econòmics que la Paeria atorga als centre Extremeny per haver emparat un acte feixista. Al feixisme no se li dona veu, sinó que se’l combat, i en aquest punt ens trobarem amb els lleidatans d’origen extremeny que han sabut plantar i refusar el feixisme. La formació considera que després de la noticia de la dimissió del seu president, cal ara que en les bases de les subvencions de l’àrea de participació s’hi especifiqui que cap entitat que empari actes racistes, homòfobs, masclistes, o qualsevol altra vulneració de drets humans, pugui participar en les convocatòries.

La formació anticapitalista ha demanat reiteradament que deixin d’existir subvencions específiques per a Cases Regionals i aquestes es presentin a les convocatòries ja existents per a la resta d’entitats culturals i cíviques. A més a més, la Crida-CUP entén que els ajuts que la Paeria atorga directament a les Cases Regionals han d’anul·lar-se, tal com ha manifestat reiteradament, i passar a concorre a convocatòries públiques amb projectes definits ja que de fer-ho d’altra forma, s’escapa el control financer i la transparència dels objectius que persegueixen les pròpies entitats.

20 de novembre de 2018

Crida per Lleida-CUP

cridaperlleida

cridaperlleida

Candidatura de Transformació i de Ruptura per a La Paeria