La Crida-CUP presenta una moció per declarar Lleida Antifeixista

La Crida per Lleida – CUP presenta avui al ple de març una moció per tal de declarar Lleida formalment Municipi contra el feixisme i el racisme, i en favor de la convivència en la diversitat.

La moció es presenta arran que, en els darrers mesos, estem assistint al ressorgiment de la ultradreta, amb comportaments propis de temps passats que ja creiem superats. Comportaments que sorgeixen a l’empara de partits que han esperonat i compartit aquest ressorgiment del feixisme, i que fets com els viscuts darrerament al Centre d’acollida de menors migrants no acompanyats (MENA) de Cal Ganxo (Castelldefels) posem dolorosament en evidència. 

Aquesta moció ja es va aprovar, el passat mes de gener, en diversos municipis de Catalunya, com ara Sant Celoni, Tarragona o Solsona, entre d’altres. Un text que reclama a l’Ajuntament de Lleida que, davant de qualsevol agressió feixista, racista, masclista o lgtbifòbica, dugui a terme una denúncia pública i faciliti els mitjans al seu abast pel suport i reparació dels danys físics i morals causats a la persona agredida. La moció inclou també la possibilitat de personar-se com a acusació popular, i que s’estudiï la modificació de les ordenances municipals en els punts relatius a l’ocupació de la via pública, cessió d’espais municipals i distribució de publicitat, per tal que no es pugui distribuir propaganda o portar a terme cap activitat que inciti a l’odi, a la violència o a qualsevol tipus de discriminació per raó d’origen, nacionalitat, sexe, raça, religió, condició social o l’orientació sexual.

Aquí l’enllaç de la moció registrada

Crida per Lleida-CUP

Lleida, 29 de març de 2019

cridaperlleida

cridaperlleida

Candidatura de Transformació i de Ruptura per a La Paeria