La Crida-CUP presenta “Un futur per la Mariola”: El pla d’acció per integrar Lleida a la Mariola i Mariola a Lleida

La Crida-CUP ha presentat avui el “Pla d’acció per integrar la Mariola a Lleida i Lleida a la Mariola”, sota el títol “Un futur per la Mariola”, que ha comptat amb la presència de la diputada de la CUP-Crida Constituent, Natàlia Sànchez. Es tracta d’una proposta planificada a llarg termini que vol sobrepassar els cicles electorals i que ha de ser compartida i participada per totes les administracions.  El projecte es concreta amb una cinquantena de mesures concretes agrupades en 9 eixos, fruit d’un any de treball amb entitats i veïnes del Barri, essent aquesta la versió definitiva del document que es va fer públic el febrer d’aquest any.

La Crida denuncia que el barri de la Mariola és en l’actualitat una zona de control social de la pobresa i així ho veuen els seus habitants. Un barri on actualment es donen dos processos de forma conjunta; d’una banda una forta fragmentació sòcio-urbana, tan social com física, associada a un cert estigma en funció de la zona on es viu i de la precarietat econòmica que es viu. De de l’altra, un procés de substitució continu de les veïnes i veïns per persones provinents d’altres barris de Lleida o de fora de la ciutat amb pocs recursos econòmics.

La formació aposta per un pla de barris elaborat amb profunditat que superi les urgències electorals. Que sigui fruit del consens polític i social que necessàriament ha de comptar amb la implicació directa dels veïnes i veïns. Dins aquest pla de treball s’hi proposen aspectes com: combatre els índexs de segregació escolar, augmentar les beques i ajuts als alumnes, dotar de més finançament els centres del barri, impulsar l’associacionisme i recursos cívics per als joves, activitats culturals de la ciutat al barri (com Fira Titelles), ocupar els aturats de llarga durada en tasques de rehabilitació dels habitatges degradats del barri sota fórmules de cooperatives de treball, recuperar de pisos buits de la SAREB per augmentar l’habitatge públic, l’impuls de l’esport de base, l’atenció i acompanyament a la gent gran i recuperar el “mercadillo” del barri. La proposta inclou també un annex amb una proposta econòmica.

Un pla que, en els seus diferents aspectes competencials, es presentarà al Parlament de Catalunya, a la Diputació de Lleida i a la Paeria, a través del qual, la Crida-CUP vol obrir un diàleg en profunditat sobre la proposta presentada per l’equip de govern en el ple del juliol “proposta de desenvolupament del pla integral Mariola”.

Crida per Lleida-CUP

13 de juliol de 2018

cridaperlleida

cridaperlleida

Candidatura de Transformació i de Ruptura per a La Paeria