La Crida-CUP presenta la llista de transformació a la Paeria de Lleida

La Crida per Lleida – CUP va presentar ahir la seva llista electoral amb la que concorrerà les properes eleccions municipals del maig. Una llista transversal i compromesa socialment amb un inequívoc compromís nacional i de transformació social. La presentació es va fer a les escales del Mercat del Pla.

La llista inclou candidates de 14 barris de la ciutat amb edats que van des dels 20 anys als 70 amb persones que treballen o militen en més de 21 col·lectius de la ciutat. Així la llista inclou, per exemple Meritxell Mir, que ha format part activa en la plataforma per les renovacions d’aigua de Sucs, Albert Cos, membre de la plataforma “El parc es nostre” en la lluita a favor dels espais públics i contra la privatització d’una plaça al seu barri, històrics de l’esquerra independentista com l’escriptor Ramon Usall o membres d’entitats juvenils i estudiantils com Guerau Marqués, Sergi Maza o Minerva Gimeno.

La llista la clou Alex Sàrraga, l’històric membre del PSUC i del PCC posteriorment, advocat laboralista, exemple de lluita pels drets laborals dels treballadors i treballadores en un moment tan difícil com la dictadura franquista on sovint aquesta defensa contemplava repressió i llistes negres.

Com a suplents i segons indica el codi ètic de la Crida per Lleida on s’estableix un màxim d’un mandat per regidora, participen de la llista els dos regidors Francesc Gabarrell i Pau Juvillà.

Acte seguit, la formació va celebrar un dinar a l’horta de Lleida. La presentació de la llista ha coincidit el mateix dia en què han desaparegut els llaços grocs que la formació tenia a la façana del despatx que ocupa a Paeria i dins el context de la querella de fiscalia contra el Regidor i President del grup municipal, Pau Juvillà.

Dins aquest context, la formació ha presentat la candidatura municipalista de transformació a la Paeria de Lleida, d’empoderament de la ciutadania, transparent i per a la recuperació del control públic de l’ajuntament. Una candidatura compromesa amb l’embat als aparells estatals que coarten la llibertat d’expressió i criminalitzen el dret a l’autodeterminació del poble català, uns aparells continuistes amb el règim del ’78 que perpetuen el sistema capitalista contra els interessos de la classes populars.

Crida per Lleida-CUP

Lleida, 14 d’abril de 2019.

cridaperlleida

cridaperlleida

Candidatura de Transformació i de Ruptura per a La Paeria