La Crida-CUP pregunta per l’estat de la Farinera la Meta i els Docs de l’estació

La Crida-CUP demanarà a la comissió informativa de polítiques de gestió sobre l’estat de l’operació de la Farinera la Meta i els Docs de l’estació, béns protegits.

El juny de 2017, la Paria anunciava l’adquisició de la Farinera la Meta a canvi de 5,6M€ en solars a Ciutat Jardí i Copa d’Or, i tal i com van publicar els mitjans de comunicació, l’acord es tanca pel sistema de permuta; d’intercanvi de béns per igual valor econòmic. El grup Vall Companys, propietari de l’immoble històric, traspassarà a la Paeria la fàbrica i un solar adjacent, també l’edifici d’oficines de La Meta a Príncep de Viana i una part dels antics magatzems dels Docs, de què la coberta també està catalogada pel seu interès arquitectònic i històric. A més, l’empresa hi afegeix 322.000 euros en metàl·lic per quadrar l’operació.

La formació anticapitalista també demanarà conèixer quines actuacions te previstes la Paeria en aquests edificis i en quins terminis. I en darrer tere quins usos ja previst la Paeria per aquests espais.

La Crida-CUP inorporava al seu programa la necessitat de recuperar patrimoni arquitectònic en desús o abandonat com una prioritat. Les accions que es duguin a terme en relació a la Meta i els Docs haurien de proporcionar usos públics per a la ciutadania,al servei dels barris, queconcretamentdes de plaça del Treball fins aNoguerolapateixendeficiències en equipaments culturals,esportiusi de lleure.

Crida per Lleida-CUP

19 de desmbre de 2018

cridaperlleida

cridaperlleida

Candidatura de Transformació i de Ruptura per a La Paeria