La Crida-CUP porta a la GAIP una demanda per a la publicació de les actes

La Crida-CUP ha declarat aquest matí en roda de premsa que portarà una demana a la GAIP (Comissió de Garantia del Dret a l’Accés a la Informació Pública) i a l’Agència de Protecció de Dades per a possibilitar que es facin públiques les actes de la comissió de transparència de l’Ajuntament de Lleida i de la resta de comissions informatives. La formació farà arribar l’Informe jurídic elaborat per la Crida-CUP que justifica jurídicament aquesta possibilitat. El grup municipal ja va demanar al setembre que es fessin públiques totes les actes, davant la negativa de PSC, Cs i PP va elaborar l’esmentat informe jurídic.

Així mateix, la Crida per Lleida recorda que ja hi ha ajuntaments que ho duen a terme, com Sabadell, i apel·len «a la voluntat política de l’equip de govern per fer-ho, ja que no podem entendre que la comissió de transparència no sigui transparent, i estem segurs que abans que acabi aquest mandat, l’accés a les actes serà una realitat», segons declaracions de Pau Juvillà. El regidor recorda que «el nostre compromís a l’arribar a la Paeria va ser el d’obrir finestres i portes i entenem que tenim una obligació vers les i els lleidatans en temes de transparència, i apel·lem a la resta de partits a fer el mateix. És contradictori que aquestes actes siguin accessibles a qualsevol ciutadà a títol personal, però no siguin accessibles a tota la ciutadania».

En un procediment portat a la GAIP, aquesta demana informació a ambdues parts, i si s’escau es fa una mediació i potseriorment s’emet una resolució en un termeini breu. La GAIP pot forçar a l’Ajuntament a procedir a la publicació de les actes, tal com ha fet amb ajuntaments com l’Aldea on va resoldre que calia fer públiques les actes d’una comissió concreta.

17 d’octubre de 2018

Crida per Lleida-CUP

cridaperlleida

cridaperlleida

Candidatura de Transformació i de Ruptura per a La Paeria