La Crida-CUP insta a Alcaldia a actuar segons les indicacions del Memorial Democràtic i substitueixi el carrers franquistes

La Crida-CUP demana a Alcaldia que actuï en conseqüència segons les indicacions del Memorial Democràtic, i substitueixi de forma immediata els noms del nomenclàtor municipal relacionats amb personatges o fets lligats al cop d’estat del 1936, el feixisme o la dictadura franquista.

La formació li fa arribar via registre una còpia del Butlletí Oficial del Parlament de Catalunya del 7 de març de 2016 on es publica la Moció 9/XI, sobre la memòria històrica i la presència de simbologia i nomenclatura feixistes a l’espai públic. La formació fa aquesta nova demanda després de la reunió mantinguda el passat dia 7 entre Fèlix Larrosa i el director del Memorial Democràtic, Plàcid Garcia-Planas a Barcelona, on aquest li va comunicar que en la moció de 2016 es sol·licitava a tots els ajuntaments que substituïssin els noms del nomenclàtor municipal relacionats amb personatges o fets lligats al franquisme. I afegia que “el Memorial no té competència per retirar simbologia franquista de l’espai públic, essent els ajuntaments els qui han de prendre aquestes decisions, ja que mitjançant la Llei de memòria històrica actual, no hi ha res que els ho impedeixi”.

La Crida-CUP recorda que la moció de 2016 fa constar que el Parlament de Catalunya, en relació als represaliats polítics i socials, insta el Govern a sol·licitar a tots els ajuntaments de Catalunya que substitueixin immediatament els noms del nomenclàtor municipal relacionats amb personatges o fets lligats al cop d’estat del 1936, el feixisme o la dictadura franquista, basant-se en l’inventari elaborat pel Memorial Democràtic, amb un procés participatiu posterior per tal de decidir la nova nomenclatura. Una moció que va ser presentada per la diputada Mireia Boya de CUP-Crida Constituent, i aprovada amb les  esmenes del Grup Parlamentari de PSC, del PP, de Catalunya Sí que es Pot, de Junts pel Sí i de Ciutadans.

Adjuntem moció del Parlament de març de 2016

BOPC 75 mocio feixistes (1)

Lleida, 9 de novembre de 2018

Crida per Lleida- CUP

 

cridaperlleida

cridaperlleida

Candidatura de Transformació i de Ruptura per a La Paeria