La Crida-CUP farà un prec en suport a la periodista Anna Sàez

La Crida-CUP farà un prec al ple de divendres perquè l’Ajuntament de Lleida expressi el seu suport incondicional i el seu recolzament a la periodista lleidatana del diari Segre, Anna Sàez, en l’exercici de la seva professió, i en el seu dret a la llibertat d’opinió i expressió.

Els fets es remunten al passat divendres 14 de desembre de 2018 quan la periodista del diari Segre, Anna Sàez, publicava en les pàgines d’aquest diari l’article titulat “Operació trasllat”. En ell feia referència al trasllat de les peces del Monestir de Sixena, propietat de la Generalitat de Catalunya i dipositades al Museu de Lleida, en què la Guàrdia Civil aparegué, amb nocturnitat i alevosia, per emportar-se les obres, emparats en una sentència judicial que, sota l’aplicació de l’article 155, derogava la Llei de Patrimoni de Catalunya.

La publicació d’aquest article ha estat denunciada davant de la Fiscalia per part del representant legal de l’Ajuntament de Vilanova de Sixena, Jorge Español. Tot plegat emmarcat en una campanya d’intimidació i de supressió dels drets elementals de comunicació i llibertat d’expressió, encetada per aquest advocat i veus afins de l’Ajuntament de Vilanova de Sixena i del Govern d’Aragó, i que també han patit altres treballadors i treballadores del Museu de Lleida.

La Crida-CUP considera que la llibertat d’expressió i la llibertat dels i les periodistes a expressar lliurement la seva opinió és un valor fonamental de la democràcia, i qualsevol intent de suprimir-los, coartar-los o retallar-los només representa un atac a les llibertats individuals i col·lectives i a la base mateixa de la llibertat de premsa. No és gratuïta aquesta amenaça constant de “conseqüències penals”. És una eina subtil per atacar i eliminar aquests valors, la lliure opinió i la pluralitat política i ideològica.

Llegiu l’article: “Operació trasllat” d’Anna Sàez

Crida per Lleida- Cup

Lleida, 24 de desembre de 2018

cridaperlleida

cridaperlleida

Candidatura de Transformació i de Ruptura per a La Paeria