La Crida-CUP exigeix que no es derivi ningú més al Sansi

La Crida per Lleida – CUP ha registrat avui una proposta de resolució a la comissió informativa per a les polítiques de drets i serveis a les persones per exigir que s’aturi d’immediat la derivació de persones i famílies en situació d’emergència a l’Hotel Sansi situat a Av. Alcalde Porqueres.

La formació realitza aquest requeriment després que aquest 2019 encara no s’han esmenat les greus deficiències detectades per l’Ajuntament el 2016 que afecten a la seguretat de les persones, a les que cal sumar la denúncia que el maig de 2018 va dur a terme Mariola en Moviment i la PAH, on mostraven que les condicions de l’hotel no complien cap mínim d’higiene, ni de salubritat, ni de seguretat i ni de dignitat personal. Cal recordar que l’abril del 2016 l’Ajuntament de Lleida va detectar, en una inspecció després de declarar-se un incendi al març en un quadre elèctric a l’aparcament de l’edifici, desenes d’habitacions a l’hotel Sansi que no complien els requisits mínims d’habitabilitat.

La Paeria va emetre el 21-04-2016 el Decret d’Alcaldia DA16-25 sol·licitant l’esmena de les deficiències i el 21/11/2018 va dur a terme un segon requeriment perquè l’activitat no havia encara esmenat les deficiències. Avui, a 21 de març, 3 anys després, encara no s’han esmenat les deficiències en el seu conjunt un fet que la formació titlla de molt greu i considera una irresponsabilitat que la Paeria continuï derivant persones en situació d’emergència social a un espai que sap amb certesa que no compleix els mínims de seguretat. La Crida denuncia que el govern de la Paeria ha privatitzat els recursos d’atenció a les persones amb vulnerabilitat, i que no fa els seguiments adequats i de control en la prestació de serveis, desprotegeix a les persones que més necessiten l’atenció de serveis socials.

Per això exigeix que no es derivi ningú més a aquest establiment, que s’imposin les sancions necessàries davant les irregularitats i que s’esmenin les deficiències detectades d’immediat o es procedeixi al seu precinte.Així mateix reclama la creació d’un alberg públic per a persones i famílies sense sostre, ampliar la dotació de pisos d’emergència i lloguer socials, i la creació centre d’acollida d’emergència per a dones i infants en situació de violència “per evitar que cap empresa privada faci negoci amb la pobresa i la violència vulnerant encara més els drets de els persones”.

21 de març de 2019

Crida per Lleida-CUP

cridaperlleida

cridaperlleida

Candidatura de Transformació i de Ruptura per a La Paeria