La Crida-CUP en defensa dels usos públics de la Llotja

La Crida-CUP torna a posar sobre la taula el model de gestió de l’edifici de la Llotja. Ho fa arran el contracte contret per l’empresa concessionària de la gestió de l’equipament a una empresa privada, a fi  que hi organitzi una festa de cap any de caràcter comercial.

La formació denuncia que amb aquesta acció s’incompleix el plec de condicions de concessió del servei de càtering, ja que l’empresa concessionària no pot contractar unilateralament a una empresa perquè dugui a terme aquesta festa sense concurs i sense autorització prèvia del CNC, el Centre de Negocis i Convencions de Lleida, l’empresa pública que gestiona l’equipament.

La Crida-CUP insisteix en que l’equip de govern no ha definit el model ni els usos que ha de tenir, ni els ha posat a debat públic. Com demostra aquesta notícia, no té control sobre les accions de l’empresa concessionària, donat que aquesta contracta una altra empresa atorgant el privilegi d’organitzar una festa de cap d’any amb ànim de luce, a un preu baix, els beneficis de la fqual aniran al grup empresarial sense que ho permeti el plec de condicions.

Per la formació anticapitalista, el focus no es troba en fer la festa o no, sinó en el model. Des del seu naixement, la Llotja «ha esdevingut una mena de mausoleu, un equipament que ningú reconeix com a seu i que està desvinculat, la majoria del temps, del quefer social i cultural de la ciutat». Les propostes de la Crida-CUP són concentrar-hi actuacions, exposicions obertes amb activitats familiars i escolars, una biblioteca amb una agenda d’activitats setmana, i acollir una de les llargues reivindicacions del món associatiu d’aquesta ciutat, un Hotel d’Entitats. Un equipament públic de titularitat municipal la finalitat del qual és oferir a les entitats, associacions i plataformes sense afany de lucre amb presència a la ciutat de Lleida recursos, infraestructura, gestió i millora social i administrativa, tot essent un espai d’acollida, amb les prestacions adients per informar i assessorar d’aquells aspectes que interessin al teixit associatiu. Per fer això, s’ha de crear un equip únic que gestioni de manera global l’espai, per tal que tot el que passi a La Llotja tingui vida pròpia i sigui capaç de vincular el nombre més gran de persones i entitats, aexemple d’altres centres culturals d’arreu del món com ara Forum des Pyramides (Welkenraedt, Bèlgica), Centre Culturel Jacques Tati (Amiens, França) o Akzuna Zentroa (Bilbo, País Basc).

17 de desmbre de 2018

Lleida Crida per Lleida-CUP

cridaperlleida

cridaperlleida

Candidatura de Transformació i de Ruptura per a La Paeria