La Crida-CUP denuncia la precarització laboral del SAD

La Crida-CUP sol·licita informació i documentació sobre qüestions laborals al SAD (Servei d’Atenció Domicilària) a la comissió de Drets i Serveis de les persones. La formació presentarà una bateria de preguntes amb la intenció de verificar les condicions de treball, que han estat denunciades ja pels sindicats, així com el compliment de les millores presentades per l’empresa concessionària.

Es demanarà saber si l’ens compta amb un protocol de prevenció vers situacions de violència física o verbal que puguin patir les persones que duen a terme el servei d’ajut a domicili, i la relació d’incidents i accions correctores de 2017 i 2018. També preguntarà si existeix un protocol de prevenció d’avaluació de riscos a les llars on es duu a terme el servei juntament amb els registres de la seva confecció.

Pel que fa a qüestions laborals, la formació vol saber si els i les treballadores duen a terme la seva tasca en pisos d’inserció social, la relació de la formació específica que han rebut per tal de dur-la a terme i si se’ls aplica el complement retributiu. A banda, es vol conèixer el número de persones de la Paeria que s’ocupen de la supervisió i control, i quant temps hi dediquen en el conjunt de la seva jornada de treball.

Respecte la proposta tècnica presentada per la UTE Suara-Clanser, l’empresa adjudicatària del SAD, la formació anticapitalista vol saber si s’han dissenyat protocols de detecció i actuació de casos de sobrecàrrega professional, elregistre d’incidències del 2017 i 2018 i lesaccions correctores així com d’altres millores a les que es va comprometre l’empresa adjudicataria.

La Crida-CUP denuncia la precarització de les condicions laborals d´aquest servei públic privatitzat i del qual l’Ajuntament n’ha externalitzat el personal, i aposta per la municipalització d’aquest servei públic com a garantia de condicions dignes per a les treballadores i treballadors del SAD que repercutirien de manera evident en la millora a les persones usuàries.

Lleida, 13 de novembre de 2018

Crida per Lleida- CUP

cridaperlleida

cridaperlleida

Candidatura de Transformació i de Ruptura per a La Paeria