La Crida-CUP denuncia la negativa del 155 per concedir un carrer a Guillem Agulló, assassinat pel feixisme

El tripartit del 155 PSC-PP-C’S s’ha negat avui a posar el nom d’un carrer a Guillem Agulló a la Comissió Especial de Denominació de Carrers de Lleida. Davant les decisions preses avui en aquesta comissió, la Crida-CUP continuarem treballant perquè Lleida tingui un carrer dedicat a Guillem Agulló, assassinat per grups d’extrema dreta el 1993, i que ja té carrer a ciutats com Barcelona i València amb suport del PSC.

El tripartit s’ha negat també a denominar una plaça sense nom de Cappont com a Plaça 1 d’Octubre, tal com demana l’Associació de Veïns del barri.

En relació als carrers franquistes, i la sentència que demana a l’Ajuntament que resolgui l’assumpte, l’Ajuntament anuncia que el proper octubre es pronunciarà al respecte. La Crida-CUP estarà atenta a les accions que emprenguin.

En referència a la negativa a la petició feta per l’associació “8 d’abril” a l’Ajuntament per canviar el nom del carrer Marqués d’Ensenada, (un genocida de persones d’ètnia gitana), la Regidora, Montse Parra, ha admès que el canvi de noms de carrer no suposa cap cost pels veïns. I el fet que fa uns mesos es canviés el nom del carrer Darrere de Sant Martí per Carrer de l’Orfeó, evidencia que el pretext de la negativa constant als canvis de noms de carrers està del tot injustificada.

La Crida-CUP donarà suport a aquelles iniciatives ciutadanes que impulsin la crida a la denominació de la Plaça 1 d’octubre.

Lleida, 18 de juny de 2018

cridaperlleida

cridaperlleida

Candidatura de Transformació i de Ruptura per a La Paeria