La Crida-CUP demanarà a Larrosa l’aplicació dels acords de pobresa energètica

La Crida per Lleida – CUP durà a terme el dimarts 23 d’octubre una reunió amb el Paer en Cap, sol·licitada per aquest, on demanarà l’aplicació dels acords sobre probresa energètica arran de diverses propostes de la Crida-CUP aprovades per ple o en la comissió corresponent.

La formació demanarà, entre d’altres, que s’apliqui l’acord pres davant l’assetjament de l’empresa Corporación Legal de Endesa, sorgit el mes de juny a la Comissió Informativa per a les Polítiques de Drets i Serveis a les Persones. Un acord que compromet a l’Ajuntament de Lleida a posar-se en contacte amb totes les persones que disposen del corresponent certificat de pobresa energètica per tal d’informar-los dels seus drets davant aquestes males praxis, i oferir-los-hi el seu suport a través dels serveis jurídics municipals.

Així mateix, demanarà l’aplicació del punt aprovat de la moció de la Crida-CUP del desembre del 2016 per a “iniciar inspeccions d’ofici pels incompliments de la llei 24/2015 per part de les companyies subministradores aplicant les sancions corresponents. Aquestes inspeccions han de ser periòdiques i fer-se públiques així com quines son les empreses que incompleixen i les sancions que es fiquen”: La formació ha demanat en repetides ocasions aquesta relació d’inspeccions dutes a terme sense èxit.

La Crida-CUP denuncia la inacció del govern de la Paeria davant el creixement de la pobresa a Lleida, i la manca de polítiques socials per revertir-la. Aquestes dues propostes de la Crida-CUP aprovades a l’Ajuntament, que s’inclouen dins d’altres vulneracions en temes de pobresa, cal complir-les amb urgència a les portes de l’hivern.

Crida per Lleida-CUP

23 d’octubre de 2018

cridaperlleida

cridaperlleida

Candidatura de Transformació i de Ruptura per a La Paeria