La Crida-CUP demanarà al ple la dimissió de Xavier Rodamilans i que es reverteixi la situació de desatenció a les persones

La Crida-CUP presentarà un prec al proper ple demanant que Xavier Rodamilans presenti la seva dimissió com a regidor de Polítiques per als Drets de les Persones, que el govern de l’Ajuntament de Lleida reverteixi la situació de desatenció, i recuperi unes polítiques que prioritzin la dignificació de les persones que viuen en situacions de pobresa.

Els motius que exposa la formació és que transcorreguts més de tres anys des de l’inici d’aquest govern a l’Ajuntament de Lleida, la ciutat es troba amb un greu retrocés de les polítiques de serveis socials i una pèrdua de garanties dels drets de les persones amb situacions socials i econòmiques més desfavorides. La pobresa augmenta i es cronifica a Lleida, el pressupost de serveis socials continua empetitint-se i se segueixen externalitzant i privatitzant serveis bàsics.

La Crida-CUP considera que des de que el regidor Xavier Rodamilans n’ha assumit la presidència ha provocat situacions insòlites per a les treballadores i les usuàries de la pròpia regidoria. Un regidor que parla d’ajuda humanitària i caritat, quan la seva funció és la gestió dels serveis socials i garantir els drets de totes les persones.

Durant aquest mandat s’han fet llargues diagnosis per part de bona part d’aquest consistori i d’entitats i sindicats sobre la situació de temporers, arribant a consensos de treball que el regidor ha decidit personalment obviar, i provocant la vergonya de deixar aquest estiu novament 250 persones dormint al carrer, vulnerant els seus drets i mostrant una imatge de Lleida al món que ens avergonyeix a totes i tots.

Les persones usuàries de serveis socials amb necessitats habitacionals es troben sense un alberg públic amb professionals. Hi ha famílies amb infants que han de compartir espais amb perfils tant complexos com persones toxicòmanes, traficants, proxenetes o amb malalties mentals a l’alberg Jericó, realitats compartides amb històries sobre famílies allotjades a l’Hotel Sansi sense un mínim de condicions, un escàndol destapat per la premsa local. Cap d’aquestes situacions s’ha revertit.

Lleida continua sense un centre d’acollida per a dones i infants en situació de violència masclista, i el regidor Rodamilans no ofereix formació i informació a les professionals dels serveis socials sobre el protocol d’atenció a víctimes, o un espai digne i segur per a la reproducció de la vida.

27 de setembre de 2018

Crida per Lleida-CUP

cridaperlleida

cridaperlleida

Candidatura de Transformació i de Ruptura per a La Paeria