La Crida-CUP demana saber el perquè de la condecoració d’un caporal de la guàrdia urbana investigat

La Crida-CUP demanarà conèixer les raons i arguments que van dur el passat novembre al Paer en Cap a concedir una menció d’honor col·lectiva a la unitat polivalent operativa, que va recollir un caporal que també va obtenir aquesta distinció, quan actualment aquesta persona està sent investigada per possibles trampes en la contractació de la gestió de bases de dades policials.

Els fets arrelen el 7 de juliol quan el caporal en qüestió va ser detingut per un suposat frau en la contractació de la gestió de la base de dades de la policia local. Va quedar en llibertat després de declarar davant de la UDEF de la Policia Nacional amb l’obligació de comparèixer davant del jutge quan li sigui requerit. Una operació que va ser dirigida per la Fiscalia Anticorrupció i pel Jutjat numero 2 de Badalona contra diversos consistoris i l’empresa Aplicacions Gespol de Barcelona. La investigació està en curs, en el cas de Lleida per la gestió de bases de dades policials, i en altres consistoris perla gestió de les multes i regulació del trànsit amb semàfors. Segons apuntava l’Agència EFE,  les persones detingudes estarien per la comissió de presumptes delictes de prevaricació, suborn, malversació i falsificació, entre d’altres.

Per aquest motiu, la Crida-CUP formularà aquesta pregunta a la comissió de polítiques de gestió de recursos, i vol saber també si a l’hora de concedir aquesta condecoració en motiu de la diada de Santa Cecília, el Paer en Cap va tenir en compte els fets descrits en l’argumentari de la pregunta. En cas afirmatiu, es demana conèixer si preveu alguna reconsideració. I en darrer terme, la formació preguntarà sobre l’estat en què es troba el cas subjecte a investigació per part de l’administració de justícia, com hi ha col·laborat la Paeria, així com quines actuacions està duent a terme al respecte.

Crida per Lleida-CUP

Lleida,17 de desembre de 2018

cridaperlleida

cridaperlleida

Candidatura de Transformació i de Ruptura per a La Paeria