LA CRIDA-CUP DEMANA PONTS ENTRE ASSOCIACIONS I PAERIA PER A LA CONFECCIÓ DEL II PLA DE COOPERACIÓ DE LLEIDA

La Crida per Lleida – CUP denuncia les presses en què el govern de la Paeria pretén dur a terme    un nou pla director de cooperació de la ciutat de Lleida en sis mesos, deixant hipotecat el futur de les polítiques de cooperació per a la propera legislatura.

El pla director de cooperació de la ciutat de Lleida va caducar el 2016 i porta prorrogat 2 anys. Aquest pla regeix la política municipal en aquesta matèria, i en dissenya el seu desplegament. Per tant, afecta a totes les entitats i organitzacions que treballen en cooperació al desenvolupament, sensibilització i educació. La formació defensa que un document d’aquestes característiques requereix d’una participació important per part de les entitats i organitzacions, i ha de respondre a les seves demandes i necessitats, ha de sorgir d’un gran consens entre les mateixes i la Paeria per a poder implementar-se i ser realment una eina útil.

La formació anticapitalista considera que les presses responen a interessos polítics partidistes del govern de la Paeria i no s’ofereix el temps necessari per a l’elaboració d’un veritable pla participatiu, cosa especialment greu perquè el regidor de cooperació és també el responsable de la regidoria de participació. En diverses ocasions s’ha posat de manifest les males relacions entre el regidor i la majoria de les entitats de cooperació, i la impossibilitat de treballar de manera pro positiva en el Consell Mixt de Cooperació, la mateixa Coordinadora d’ONGD i altres Moviments Solidaris de la ciutat. Es va presentar una moció a la Paeria per exigir que des de la regidoria es complissin el que marcava els estatuts del pla director i es demanaven explicacions al regidor.

Es per tot això que el grup de la Crida demana que el pla participatiu per a l’elaboració del II pla director de cooperació tingui un calendari adient a la participació, i que no sigui una programació adaptada a les necessitats de calendari electoral del PSC. A més, creu fonamental recuperar la confiança entre el teixit associatiu en aquesta matèria i la pròpia Paeria; ja que consideren que es troba molt malmès i sense canals de comunicació per la manca de voluntat del regidor de contemplar les diferents sensibilitats i de respectar la diversitat i l’expertesa de les organitzacions.

cridaperlleida

cridaperlleida

Candidatura de Transformació i de Ruptura per a La Paeria