La Crida-CUP demana iniciar el pla iglú i dignificar l’acollida de les persones sense llar

La Crida-CUP ha presentat a la Comissió informativa per a les polítiques de drets i serveis quina és la resposta de l’equip de govern a la situació de les persones sense llar davant l’arribada del fred.

La formació anticapitalista recorda que un nombre important de persones dormen als carrers i caixers automàtics a Lleida. La setmana passada hi va haver una baixada important de les temperatures que agreuja la situació de les persones sense llar que es troben en situació de carrer i augmenta el risc per la seva salut. Per aquest motiu la Crida-CUP creu que és urgent activar el Pla Iglú i demana conèixer quina és la temperatura que Benestar Social creu que les persones poden viure al carrer sense que la seva salut es vegi afectada greument.

Així mateix, algunes d’aquestes persones sense llar es neguen a anar a dormir a l’alberg privat Jericó perquè manifesten sentir-se més desprotegides a l’alberg que al carrer per les situacions de robatoris i agressions que s’hi donen. Per això la Crida-CUP vol saber si l’Ajuntament de Lleida ha elaborat alguna proposta per dignificar l’acollida de persones sense llar que eviti el malestar i la desatenció que viuen les persones usuàries a l’alberg privat Jericó

Després del recompte de persones sense llar que es va fer a finals d’octubre, la regidoria d’atenció a les persones no ha informat de quines accions emprendrà per salvaguardar els drets i protegir a les persones que es troben en aquesta situació.

6 de novembre de 2018

Crida per Lleida-CUP

 

cridaperlleida

cridaperlleida

Candidatura de Transformació i de Ruptura per a La Paeria