La Crida-CUP demana el Premi Internacional Ciutat de Lleida per Cafia Alisalem

La formació presenta la Cafia Alisalem com a candidata al Premi Internacional Ciutat de Lleida. La Cafia Alisalem és una lleidatana sahrauí de 19 anys. Va començar a visitar Lleida a l’edat de 6, en el marc del programa d’acollida “Vacances en Pau”, projecte que els grups de suport de Catalunya donen al Sàhara Occidental per oferir un període de convivència en pau a infants de la zona. La Cafia va quedar-se a estudiar el batxillerat a Lleida amb una família de la ciutat. És una activista de la causa sahrauí donant a conèixer la realitat política del conflicte i les seves demandes i convertint-se en una corretja de transmissió de les reivindicacions del territori sahrauí, arreu de Catalunya.

Al mateix temps, durant les èpoques d’estiu, visita la seva família als campaments de la població refugiada a Tinduf (Algèria), on desenvolupa tasques de suport i formació per als infants que vindran a Catalunya en el projecte “Vacances en Pau”. És en el marc dels campaments de refugiats que la Cafia difon la cultura catalana i el coneixement sobre el municipi de Lleida i la cooperació lleidatana entre la població sahrauí.

La Cafia Alisalem ha realitzat un projecte de recerca anomenat “L’absència de guerra no significa la pau, el sistema sanitari als campaments de refugiats sahrauís”, que ha estat mereixedor del premi de la Universitat de Lleida per treballs de recerca d’estudiants de batxillerat i cicles formatius de grau superior.

La Crida per Lleida-CUP proposa la Cafia Alisalem per al Premi Internacional per la seva lluita pels drets humans i per la capacitat de difondre el suport dels moviments socials i del tercer sector lleidatà a la causa sahrauí. En ella s’hi recullen els valors internacionalistes i de defensa dels drets humans que enriqueixen i fan més humà dia a dia el municipi de Lleida.

Lleida, 17 d’abril de 2016

cridaperlleida

cridaperlleida

Candidatura de Transformació i de Ruptura per a La Paeria