LA CRIDA-CUP DEMANA AL SÍNDIC DE CATALUNYA QUE ACTUÏ EN LA CRISI DELS TEMPORERS DE LA FRUITA A LLEIDA

La Crida-CUP ha sol·licitat al Síndic de Greuges de Catalunya que investigui i actuï com li sigui convenient per evitar que continuï la vulneració de drets de les persones temporeres a Lleida.

La formació ha exposat davant el Síndic les darreres actuacions de l’Ajuntament de Lleida davant la situació que viuen els temporers a la ciutat, que comporten greus vulneracions de de drets humans, socials i laborals.

A data 6 de juliol, el número de temporers dormint als carrer ascendia a unes 200 persones entre Camps Elisis, Alberg Jericó, plaça l’Ereta, pàrquings de plaça Sant Josep i Seu Vella i caixers automàtics. La Crida-CUP denuncia que malgrat la urgència social, l’Ajuntament no ha actuat, no ha creat un alberg per a temporers, ha reduït les nits de pernoctacions respecte l’any anterior, de 10 a 4, sense poder-se garantir perquè no hi ha llits suficients. En la mateixa data hi va haver una operació coordinada entre Guàrdia Urbana i Ilnet on es van llençar matalassos dels voltants del Pavelló Nou de Camps Elisis. Els agents declararen a la formació que els matalassos es retiraven perquè estaven bruts, en horaris en que els temporers treballen o estan en recerca de feina. Una acció similar es reproduïa el dia 9, l’endemà de la Manifestació a Lleida per l’alberg de temporers i l’aturada de la repressió,  amb retirada de cartrons i sense augmentar els ajuts per a pernoctacions, tenint en compte que és l’únic que tenen per dormir. La formació va preguntar a l’Alcalde Àngel Ros pel destí de les pertinences i si s’havia donat compte a serveis socials per cercar una solució per al seu allotjament, qüestió que no ha estat resposta.

La Crida-CUP considera les actuacions ordenades per la Paeria un atemptat als drets de les persones en situació de vulnerabilitat i pobresa, i que es nega a afrontar la crisi que viuen les persones afectades.

 

Crida per Lleida- Cup

Lleida, 10 de juliol de 2018

cridaperlleida

cridaperlleida

Candidatura de Transformació i de Ruptura per a La Paeria