La Crida-CUP considera un triomf de la ciutadania la recuperació del Molí de Cervià

La Crida-CUP ha presentat aquesta setmana un escrit a la Junta electoral de Zona de Lleida per denunciar que el PSC podria suposar infracció de la llei electoral en la presentació del projecte de recuperació del Molí de Cervià. Avui la formació avantposa, celebra i es congratula del protagonisme de les lluites i reclamacions populars que han permès la recuperació d’aquest be patrimonial únic.

El 2015, la Crida-CUP organitzava una sortida reivindicativa al Molí de Cervià després d’haver-se unit a les reclamacions de l’associació de veïns de Granyena. La formació va incloure en el seu programa electoral l’adquisció total per part de l’ajuntament d’aquest be d’aquitectura industrial medieval i la seva restauració i integració com antena del Museu de l’Aigua. 

Aquesta demanda s’incloïa dins la clara aposta a la proposta de les eleccions de 2015 per a la salvació del patimoni abandonat de la ciutat. La Crida-CUP va proposar un Pla de Patrimoni que va derivar, via moció al ple de2016, en el Consell del Patrimoni. Un òrgan que tot i no ser satisfactori per a la formació, ha permès posar sobre taula temes cabdals de patrimoni durant aquest mandat; el pla de muralles que està en marxa, el coneixement sobre la Meta i els Docs, (que recentment s’ha conegut que està aturada fruit del seguiment de la Crida-CUP ); la sessió d’ús de les restes del Monestir de St. Ruf (que han esdevingut BCIN, una reivindicació de la CUP Lleida del 2006); i darrerament hem sabut adquisició del Molí de Cervià.

La formació ha fet el seguiment d’aquest be durant aquest mandat a les comissions. El passat juliol va demanar-ne l’expropiació donat que el be es trobava en greu risc de conservació. A l’octubre la formació va insitir-hi donat que no es tenien notícies i l’edifici estava ballat pel risc que podia ocasionar a les persones. La darrera notícia va ser l’adquisició del be, i l’acció electoralista de l’alcalde Larrosa aquesta setmana. La Crida-CUP celebra l’adquisició del be per part de l’ajuntament, però en reivindica l’èxit a la lluita veïnal. Un cop més es posa de manifest que entitats, col·lectius i associacions són els agents clau per a la transformació, avantposant el benefici col·lectiu a qualsevol altre objectiu.

Queda ara pendent els usos que ha de tenir aquest be, en que la Crida-CUP aposta perquè siguin un espai de gestió pública, integrat al museu de l’Aigua, amb usos per a la ciutadania i avesat a l’estudi i coneixement del medi i la història.

9 d’abril de 2019

Crida per Lleida-CUP

cridaperlleida

cridaperlleida

Candidatura de Transformació i de Ruptura per a La Paeria