La Crida-CUP considera irrisòria la proposta de centre d’acollida per a dones en situació de violència

La Crida-CUP votarà no al servei de quatre places per allotjament d’urgència per a dones i infants en situació d’emergència habitacional a causa de violència masclista, que proposta el govern de la Paeria al ple de divendres. La formació anticapitalista recorda al govern del PSC que contractar aquest d’allotjament privat no és, ni de lluny, la creació d’un centre d’acollida com s’ha vingut anunciant a la premsa. I tot i que és un dels cavalls de batalla de la formació política, la Crida-CUP lamenta que no hi hagi hagut voluntat política per crear un centre i una atenció integral, i que la proposta del govern de la Paeria sigui privatitzar 4 places del servei.

La Crida-CUP denuncien la manca de voluntat política per assumir responsabilitats i gestió de l’atenció a dones i infants, i de manera injustificable deixa en mans privades no tan sols la gestió d’aquestes places sinó també la pròpia definició de com ha de ser el model d’atenció. Qüestiona que els criteris econòmics prevalguin per sobre la vida de dones i infants i exigeix que es paralitzi la licitació per haver fet un debat públic, tal i com demana el grup feminista Dones de Lleida, sobre el model integral d’atenció a víctimes de violència masclista.

Les anticapitalistes van presentar una moció al novembre de 2015 on es demanava a la Paeria la creació d’un centre públic i unes polítiques d’igualtat reals que prioritzessin la vida i protecció de dones i infants que patien violència masclista amb un projecte integral. La moció fou rebutjada, tot i que mesos després la Crida va arrancar un acord a Paeria per a la creació de dos pisos d’atenció residencial, malgrat el PSC va valorar que la ciutat no en tenia necessitat. Un any més tard el govern ja tenia 3 pisos i continuen mancant places i també professionals d’atenció especialitzada. Després de mes de 3 anys, i segons queixes de la Crida-CUP i de l’entitat feminista Grup de Dones de Lleida per les pèssimes condicions en què s’atenien les víctimes, i la demanda de complir la Llei del Dret de les Dones d’eradicar la violència masclista que obliga als ajuntaments més grans de 20.000 habitants a tenir un centre d’aquestes característiques; el govern de Paeria presenta la proposta de llogar quatre places a un centre privat.

27 de desemebre de 2018

Crida per Lleida-CUP

cridaperlleida

cridaperlleida

Candidatura de Transformació i de Ruptura per a La Paeria