La Crida-CUP augmenta el pressupost d’ingessos en 16 milions per a serveis socials i cultura

La Crida-CUP ha presentat avui les esmenes a la proposta de pressupostos del govern municipal per a la partida 2019 que augmenten en 16 milions d’euros la despesa de l’ajuntament per a afrontar la crisi en serveis socials, implementar una ciutat amb justícia social i donar impuls al camp de la cultura.

La capacitat d’augment del pressupost anual sorgiria de l’aplicació de dues propostes ja aportades per la formació; per una banda amb l’aplicació de la llei d’habitatges buits i de l’altra dels ingressos que suposarien l’augment de l’IBI a les grans superfícies i la indústria i que es materialitzarien en més de 16 milions d’euros. D’altra banda, es recuperen 6 milions d’euros més amb la supressió de despeses que la formació considera innecessàries, com l’externalització del SAD amb la recuperació d’aquest servei públic, la dotació directa a cases regionals, fundacions, altres aportacions i privilegis, junt amb la rebaixa de la retribució de càrrecs electes.

D’acord amb el programa electoral de 2015, La Crida-CUP proposa que aquest increment total de la capacitat de despesa de l’Ajuntament, 22 milions d’euros, es destini a implementar els objectius en justícia social i cultura que ja ha proposat la formació al llarg d’aquest mandat, i que considera que avui estan sota mínims arran les fortes retallades.

En serveis socials, les patrides es concerten en la implementació del pojecte «Un pla per la Mariola» amb 8 milions d’euros que incluen les intervencions urbanístiques que manquen i un pla de xoc integral en matèria social. Pel que fa a l’emergència energètica i habitacional a la ciutat, s’hi destinen 1,5 milions més, s’hi aporta la dotació necessària per a la creació del centre d’acollida per a dones en situació de violència masclista, així com la creació de l’alberg de temporers amb 1 milió, i la recuperació de l’alberg públic.

Pel que fa al camp del patrimoni, cultura i educació, es destinen a la recuperació de patrimoni arquitectònic a les muralles de Gardeny, Molí de Cervià i l’Hangar de Magraners. S’aporten, entre altres, 300.000€ per a materials a l’Escola d’Art Leandre Cristòfol, 1 milió per a l’inici de la Xarxa de Biblioteques a la Mariola i Pardinyes, dotació per als locals de les associacions de veïns, pla de suport a les arts escèniques, la música, arts plàstiques, audiovisuals i literatura. Impuls a la creació local amb ajuts de 150.000€, avui inexistents. D’altra banda, hi ha important inversió per a superar la segregació escolar i per a projectar la patricipació ciutadana amb garanties.

Amb aquests pressupostos, la formació constata que amb esforç per part de les institucions municipals, hi ha marge per a destinar més recursos que ajudin a mitigar els efectes que causa l’economia capitalista i liberal sobre la seva ciutadania. I alhora, és possible donar impuls a una ciutat amb altes capacitats per al desenvolupament del sector cultural.

Consulteu-ho complet aquí: http://cridaperlleida.cat/wp-content/uploads/2018/11/Proposta_pressupostos-Crida_2019-2.pdf

 

16 de novembre de 2018

Crida per Lleida-CUP

cridaperlleida

cridaperlleida

Candidatura de Transformació i de Ruptura per a La Paeria