La Crida-CUP aposta per obrir la porta a la remunicipalització d’Ilnet

La Crida-CUP ha anunciat avui que presentarà un recurs al jutjat contenciós administratiu contra l’acord del ple de la Paeria del 23 de febrer de 2017, que autoritza la pròrroga del contracte del servei de recollida de residus i neteja viària fins al 2023. La formació realitzarà aquesta acció després de presentar un recurs de reposició contra l’esmentat acord el març d’aquest any que no ha estat respost per part de la Paeria.

La formació, com ja va denunciar-ho al març, assegura que no concorren les condicions legals per modificar aquest contracte: raons d’interès públic, degudes a causes imprevistes «que no tenen res a veure amb iniciar una prova pilot de recollida selectiva durant sis anys».

Així considera que no hi ha cap motiu per a la pròrroga, ni cap raó que justifiqui la seva aprovació per la via d’urgència tal i com es va fer, i considera que el govern de la Paeria ha fet servir l’excusa de no disposar de temps suficient per redactar un nou contracte malgrat la data de finalització de la concessió (aquest maig) era coneguda des de la darrera pròrroga el 2015.

A més a més, segons ha denunciat el regidor Pau Juvillà avui en roda de premsa, la Paeria presenta aquesta pròrroga «a corre cuita perquè no vol complir la nova llei de contractes públics». Aquesta llei restringeix la manera d’adjudicar la gestió dels serveis públics: per exemple, impedeix fer un sol contracte per dos serveis diferents – recollida de residus i neteja viària –, com té actualment ILNET, mentre avui obliga a fer-los en ‘lots’ per diversificar les adjudicacions.

La formació denuncia que l’equip de govern de la Paeria ni els seus socis mai han contemplat la possibilitat de recuperar el control públic del servei i continua posant tots els serveis en venda sense cap voluntat de recuperar-ne el control democràtic.

És per això que amb la presentació d’aquest contenciós, la Crida vol obrir la possibilitat que el nou govern de la Paeria que sortirà de les properes municipals del 2019, pugui recuperar la gestió pública d’aquest servei.

La Crida defensa la gestió pública de les actuals concessions privades, com una aposta per a la millora del servei, de les condicions laborals de les plantilles i de redistribució de la riquesa – el benefici industrial repercutiria a les arques municipals –. Convé destacar que el contracte de concessió a ILNET és el de major valor pressupostari per la Paeria: uns 12 milions d’euros.

28 de juny de 2018 Crida per Lleida-CUP

cridaperlleida

cridaperlleida

Candidatura de Transformació i de Ruptura per a La Paeria