La Crida-CUP anuncia un judici polític pels llaços grocs

La Crida per Lleida – CUP reivindica el seu acte de desobediència, anuncia que aprofitarà el judici al regidor per acusar l’estat i que exigirà responsabilitats a l’alcalde per haver facilitat l’entrada a la policia per retirar els llaços grocs del seu despatx.

La Crida per Lleida-CUP ha anunciat avui, després que conegués per la premsa que el Jutjat d’Instrucció núm. 3 de Lleida ha admès a tràmit una querella presentada per la fiscalia per tenir llaços grocs al seu despatx, que reivindica l’acte de desobediència a les ordres de la Junta Electoral com un acte de dignitat i anuncia que aprofitarà el judici que ha d’afrontar el regidor Pau Juvillà –en el que se li pot demanar fins a un any de presó i inhabilitació- per acusar l’Estat. 

La CUP acusa l’Estat de vulnerar la llibertat d’expressió i perseguir la dissidència política, així com de l’ús partidista dels òrgans electorals i la fiscalia: que prohibeix i fa retirar llaços grocs i altres símbols, un fet que suposa una vulneració de drets fonamentals ja que s’està duent a terme una prohibició i persecució de l’exhibició de la ideologia d’aquesta formació.  

Així mateix la formació considera l’alcalde Félix Larrosa corresponsable d’una intromissió il·legítima al seu despatx, ja que s’ha accedit a un despatx municipal sense que la formació tingui constància si existeix ordre judicial i sense que hi hagués cap membre de la formació present en el moment de l’enretirada dels llaços. Un fet sense precedents a la Paeria que mostra la baixa qualitat democràtica i de defensa dels drets fonamentals que travessa ara mateix el nostre país.

La formació agraeix la presència i suport mostrar avui pel teixit associatiu i partits polítics de Lleida a la roda de premsa a la Paeria; les organitzacions de l’Esquerra Independentista, ERC, PdCat, Comú de Lleida, Primàries, Òmnium, ANC, CDR Lleida, Dones de Lleida,Baula, Marea Pensionista i membres de l’Ateneu Popular de Ponent.

Crida per Lleida-CUP

Lleida, 14 d’abril de 2018.

cridaperlleida

cridaperlleida

Candidatura de Transformació i de Ruptura per a La Paeria