La Crida cedirà el seu espai a les entitats per a la modificació del reglament de participació

La Crida per Lleida-CUP ha denunciat avui que la proposta de modificació del Reglament de Participació que impulsa actualment la Paeria exclou la participació dels agents socials i culturals principals de la ciutat (persones a títol individual, entitats, moviments i grups socials) en el procés de redefinició del Reglament, relegant-los a una segona fase bàsicament informativa, evidenciant, un cop més, la idea restringida i merament simbòlica de la política de participació de l’equip de govern.

La Crida per Lleida aposta per un Reglament de Participació elaborat amb la intervenció directa d’entitats, moviments socials, persones a títol individual, personal tècnic municipal i càrrecs electes del consistori en un mateix espai conjunt de treball. És per això que la formació anuncia que renunciarà a participar en la primera fase de revisió del document, a través d’un grup de treball format exclusivament per partits polítics i tècnics municipals, i cedirà el seu espai a les entitats, organitzacions o moviments socials que hi vulguin incidir de forma directa.

La formació també anuncia que treballarà en la proposta d’un nou Reglament de Participació que contempli un veritable debat ciutadà sobre el model de participació a Lleida a través d’un procés participatiu de debat i consens amb tots aquells agents socials i polítics que hi estiguin interessats. L’objectiu és crear espais de democràcia directa que permetin la participació real i la presa de decisions col·lectiva i vinculant, per tal d’aconseguir un nou equilibri dels poders socials, a través de la participació de les classes populars, les entitats i els moviments socials en el govern de la ciutat.

Finalment, la Crida per Lleida anuncia que ha presentat una moció que defensarà en el proper Ple per tal d’impulsar un procés de participació que paral·lelament a la revisió del Reglament s’ocupi de la creació d’un Pla Municipal de Participació a la ciutat. Aquest Pla ha d’esdevenir un full de ruta que fixi quins objectius i quines propostes estratègiques a nivell de comunicació i participació poden implementar-se a la ciutat ens els propers anys, entenent que la revisió del Reglament de participació no serà d’utilitat si no forma part d’un pla concret més ampli d’actuacions, dirigides a promoure la incorporació de la ciutadania en la presa de decisions públiques.

Lleida, 20 de novembre de 2015

Descarregar ‘Què és la participació?

Descarregar ‘Què proposa la Crida?

 

 

crida_participacio_cartell-672x237 crida_participacio_1-672x951 crida_participacio_2-672x951

 

cridaperlleida

cridaperlleida

Candidatura de Transformació i de Ruptura per a La Paeria