La Crida aposta per un Parc Agrari a l’Horta

La Crida per Lleida-CUP valora positivament el pla director presentat ahir a la Comissió de l’Horta per part de l’equip de govern de la Paeria, que incorpora una part de les propostes presentades per la Crida el 2 d’agost a l’esmentada comissió. Una proposta que, sortosament, torna a centrar les mirades de l’Ajuntament en aquest espai obrint el debat sobre el model agrari i de ciutat.

Malgrat tot, la formació creu que la proposta de la Paeria es queda curta. La Crida aposta per la creació d’un parc agrari que permeti el desenvolupament de l’agricultura ecològica i de proximitat en aquest entorn. Amb aquesta iniciativa vol posar fre a l’especulació urbanística i a l’acaparament de recursos naturals.

La proposta de la Crida per Lleida també vol impulsar la comercialització ecològica i de proximitat a través de la creació d’obradors i empreses de productes provinents de l’Horta. L’agrupació municipal també proposa la creació d’un mercat municipal destinat íntegrament a la venda de producció ecològica. Aquest seria un espai diferent al Mercat de Pardinyes i al del Camp d’Esports, i aniria destinat a les pageses i pagesos de l’entorn rural de Lleida, a fi d’evitar la competència amb les distribuïdores i les empreses intermediàries.

El grup de la Paeria aposta perquè aquest procés compti amb la participació activa i vinculant tant de les veïnes i veïns de l’Horta, com de les persones que viuen a Lleida. És per això que fa una crida a l’equip de govern a treballar plegades per un nou model de creixement econòmic just i responsable a l’Horta, per impulsar-ne la producció ecològica i dinamitzar el comerç de proximitat.

Lleida, 10 de novembre de 2015

cridaperlleida

cridaperlleida

Candidatura de Transformació i de Ruptura per a La Paeria