La Crida per Lleida aposta per preservar el teixit comercial lleidatà en els barris

La Crida per Lleida ha dut a terme avui una reunió amb la Federació de Comerç de Lleida arran de l’anunci de la Paeria d’un projecte de 78.354 metres quadrats de superfície en format de centre comercial a l’Àrea Residencial Estratègica (ARE), situada en terrenys al voltant de l’antiga N-II.
 
En la reunió, tant la Crida com la FECOM han posat de manifest la seva aposta per preservar el teixit comercial lleidatà en els barris davant de l’obertura de grans superfícies i macroprojectes comercials o d’illes d’oci. A banda, s’ha criticat la manca de transparència del procés fins ara i demanen que es dugui a terme un procés realment participatiu i vinculant.
 
Així mateix, també s’hi han criticat iniciatives com les Àrees Residencials Estratègiques (ARE) impulsades pel govern del Tripartit (PSC, ERC i ICV) -com la que es preveu en instal·lar aquest centre comercial a Lleida- i ja denunciades amb anterioritat per la CUP, ja que vulneren l’autonomia municipal i permeten edificar en terrenys no urbanitzables inicialment, prescindint dels plans generals d’ordenació urbana vigents i dels seus mecanismes de participació ciutadana.
 
Lleida, 10 d’abril de 2015
cridaperlleida

cridaperlleida

Candidatura de Transformació i de Ruptura per a La Paeria