La Crida assoleix un acord perquè pagui menys qui menys té

La Crida per Lleida-CUP ha assolit un acord sobre l’IBI amb l’equip de govern  que garanteix la progressivitat en l’IBI per els valors cadastrals més baixos i suposa una rebaixa en la pressió fiscal a les classes populars.

L’organització va apostar des de l’inici, per un IBI progressiu i per incrementar els impostos a qui disposa de més recursos, per tal disposar d’ingressos que garanteixin uns serveis públics universals i de qualitat .

Malgrat l’equip de govern no ha acceptat la proposta de fer pagar a qui mes té, els acords assolits permeten triplicar la proposta inicial de la Paeria establint una baixada progressiva de l’IBI sobre la propietat d’habitatges de valors cadastrals entre 0 i 30.000 euros que va des de la rebaixa del 100% fins al 4,3% que passarà d’afectar de les 3760 famílies inicials a 9766. Així mateix s’estableix un ajuda social en el lloguer de l’habitatge habitual en funció de la renda del llogater, sempre i quan l’IBI consti en el  lloguer.

Altres mesures proposades per la Crida-CUP que han estat incorporades al nou IBI són el descompte del 10% a la propietat de l’habitatge a l’horta que disposi també de sol rústic i que el 50% dels ingressos familiars provinguin de l’explotació agrària iniciant així el camí cap a la creació d’un parc agrari de l’Horta, segons la proposta que la formació va portar a la Comissió Especial de l’Horta.

Per últim la Crida vol denunciar els 512.180 euros que les diferents confessions religioses, bàsicament la catòlica, no paguen a la Paeria per les exempcions blindades per llei que l’església catòlica i altres confessions, els sindicats, fundacions i partits tenen. La formació anuncia que en el proper ple demanarà que la Paeria denunciï aquests acords per acabar amb els privilegis perquè entén que  tothom ha de contribuir en la mesura de la seva renda i en la mesura del valor del seu patrimoni.

Lleida, 23 d’octubre de 2015

crida_ibi_info

cridaperlleida

cridaperlleida

Candidatura de Transformació i de Ruptura per a La Paeria