La Campanya Fruita amb Justícia Social demana una mesa de negociació per a la situació dels temporers

La Crida-CUP, com a impulsora de la campanya Fruita amb Justícia Social, ha entrat a registre una demana per a la creació d’una mesa de negociació que impulsi la coordinació entre administracions a fi de fer front a la greu manca de cooperació entre aquestes per a resoldre el drama humà dels temporers immigrants durant la campanya de la fruita. La formació demana que en aquesta mesa es resolguin els 10 punts del manifest “Fruita amb justícia social signat per 22 entitats socials catalanes. Les reivindicacions giren al voltant de l’accés a la sanitat, l’allotjament i la modificació de les fórmules contractuals; així com el suport a l’agroecologia i el comerç de proximitat. Demana que en aquesta mesa hi siguin presents Àngel Ros, alcalde de Lleida ; Teresa Jordà, consellera d’Agricultura, Ramaderia Pesca i Alimentació, Chakir El Homrani, Conseller de Treball, Afers Socials i Famílies; Alba Vergés, consellera de Salut; Joan Reñé, president de la Diputació de Lleida, i la Subdelegada del Govern espanyol.

La demanda s’inscriu en la denúncia que la Crida-CUP fa per tercer any consecutiu a la negativa i manca de voluntat del govern municipal per assumir les seves responsabilitats i obrir un alberg de temporers a Lleida. Enguany, amb l’obertura de l’espai per a temporers a Camps Elisis, s’ha obviat de nou un espai per a pernoctacions per als treballadors durant tota la campanya, un espai imprescindible per acomplir unes necessitats mínimes per a les persones que, amb el seu treball, aporten una part molt significativa de la riquesa de la ciutat. A la comissió de serveis a les persones celebrada ahir, dia 13 de juny, el Regidor i tècnics de serveis socials admetien al regidor de la Crida-CUP, Francesc Gabarell, no tenir prou lloc a l’alberg Jericó per atendre tots els temporers i estar estudiant les possibilitats per abordar aquest tema. La Crida-CUP denuncia així la manca de planificació de l’Ajuntament i el fet d’estar actuant amb improvisació, mentre augmenta el numero de gent dormint al carrer.

Les entitats signants de la campanya Fruita amb Justícia Social consideren que la situació dels temporers és el reflex d’estar duent a terme polítiques agràries al servei del sistema econòmic neoliberal, un sistema depredador que beneficia la gran indústria agrària, mentre empobreix les petites explotacions familiars, i condemna al patiment a les persones temporeres immigrants afectades per la Llei d’Estrangeria, tot vulnerant els drets humans.

Lleida, 14 de juny de 2018

cridaperlleida

cridaperlleida

Candidatura de Transformació i de Ruptura per a La Paeria