jerusalem

Jerusalem, capital de Palestina

Al Quds, Jerusalem, la capital de Palestina viu novament una onada de violència, d’ocupació i saqueig per part del govern d’Israel i dels Estats Units.

Jerusalem és la ciutat santa i referencial de les tres religions monoteistes del Pròxim Orient, des de fa més de 70 anys viu sota el conflicte i es troba ocupada militarment. La pressió israeliana es fa notar en tots els racons i 3 de cada 4 palestins/es viuen sota el llindar de la pobresa degut a les polítiques discriminatòries d’Israel.

La  construcció de la pau al Pròxim Orient representa avui en dia la construcció de la pau a bona part del món, la seva dèbil estabilitat guanyada amb molt de sacrifici pels partits palestins i els moviments socials israelians  i palestins s’ha esmicolat en un instant. La setmana passada, la declaració del president nord-americà Donald Trump de considerar Jerusalem com a capital d’Israel va marcar un nou precedent que provocarà més entrebancs en el procés de resolució d’un conflicte que dura més de set dècades.

Els crims del govern d’Israel segueixen impunes i Benjamin Netanyahu permet l’avanç de l’ocupació sionista sobre terres palestines i les continues violacions de drets humans, sense resposta de la comunitat internacional. Davant d’aquesta barbàrie ens queda la solidaritat entre els pobles, l’única eina capaç de fer trontollar els governs més corruptes i violents.

La societat palestina va fer una crida a la responsabilitat global, i va proposar una campanya mundial no violenta de boicot, sancions i desinversions per donar justícia a Palestina, llibertat, igualtat i retorn.

Amb la ferma voluntat de suport al poble palestí i als centenars de milers de persones refugiades avui tornem a fer una crida al bloqueig a Israel, exigim a les nostres institucions que deixin de mercadejar amb la barbàrie sionista i es posin al costat de les persones que pateixen, prou vincles amb governs assassins.

Lleida, 13 de desembre de 2017.

cridaperlleida

cridaperlleida

Candidatura de Transformació i de Ruptura per a La Paeria