Fiscalia anticorrupció obre diligències contra l’operació Llotja

FISCALIA ANTICORRUPCIÓ OBRE DILIGÈNCIES CONTRA L’OPERACIÓ LLOTJA, EN SER UNA DE LES 16 IRREGULARITATS DE CATALUNYA CAIXA DENUNCIADES PEL FROB

L’operació immobiliària i financera de CX per finançar la Llotja de Lleida és una de les 16 irregularitats que el FROB (Fons de Reestructuració Bancària) te denunciades davant Fiscalia Anticorrupció i ja ha obert la investigació que donarà lloc a un nou procés penal.

Recordem que es tracta d’una operació per la qual CX presidida per Narcís Serra a través de la seva filial immobiliària GESCAT (al seu torn a través de la promotora lleidatana CERBAT) va comprar l’any 2007 un solar municipal a Lleida per 50 milions d’euros, adjacent als terrenys on fou construït el palau de congressos de la Llotja i gràcies als quals es va finançar l’equipament, joia de la corona de l’obra de govern del tripartit lleidatà (PSC-ERC-ICV).

La querella de la CUP, portant al jutjat informació destapada per la revista satírica La Quera, denunciava que el solar no valia ni una cinquena part del preu pagat per CX i que el deute havia d’eixugar-se presumptament amb una promoció de dos grans torres de pisos de luxe en el mateix indret que mai es van executar. Malgrat el forat causat a l’entitat, el deute es va anar refinançant fins a dia d’avui per evitar aflorar pèrdues i poder seguir operant en el mercat i apujar-se els sous, una mala praxi que es repetiria amb multitud d’operacions més que explicarien perquè CX va passar al rescat bancari de la nit al dia i per valor de 12.000 milions d’euros.

Ara, és Fiscalia Anticorrupció qui pren les regnes de l’assumpte amb l’obertura d’una investigació que ha realitzat ja la Guàrdia Civil i on també han participat experts independents, presumiblement economistes o auditors. Així ho revela l’informe de Fiscalia Anticorrupció acabat de notificar a la formació. L’informe també demana que la peça de la Llotja no s’obri dins la causa dels sous sinó que s’investigui en un altre procediment nou a part, junt a les altres 15 operacions denunciades pel FROB i sota impuls de Fiscalia Anticorrupció.

Des de la CUP nacional, David Fernández ha valorat molt positivament que Fiscalia Anticorrupció prengui el relleu a la CUP en l’impuls d’aquest nou enjudiciament de l’economia especulativa i fraudulenta que hem pagat totes amb el rescat bancari, ha expressat la decisió de la formació d’avenir-se a deixar pas a Fiscalia perquè encapçali la investigació i no descarta comparèixer en el nou procediment per vetllar per a que es depurin les responsabilitats corresponents. A més ha expressat que el fet que es sotmeti a enjudiciament casos com la Llotja a Lleida o el cas Innova a Reus són fruit d’una tasca col·lectiva des del municipalisme de les CUP, passant per la premsa d’investigació independent, fins sens dubte la mobilització de la gent per aturar un espoli a les classes populars, en aquest cas en forma de retallades per pagar un rescat bancari que va servir, entre altres, per finançar operacions urbanístiques d’ajuntaments que no disposaven del pressupost per cobrir obres faraòniques que ens han acabat passant factura a totes.

Des de Crida per Lleida, Pau Juvillà ha exigit que Ros comparegui avui mateix a donar la cara i explicar als lleidatans i les lleidatanes tots els detalls de l’operació dissenyada pel tripartit lleidatà i el perquè Fiscalia Anticorrupció torna a fixar-se en Lleida, aquest cop per investigar un forat causat a CX de 50 milions d’euros més interessos que hem pagat entre tots i totes, també els lleidatans i lleidatanes, en forma de retallades.

cridaperlleida

cridaperlleida

Candidatura de Transformació i de Ruptura per a La Paeria