Esborrem el feixisme dels nostres carrers! «Homenatge a Antoni Cantano» al carrer Alcalde Areny

crida_esborrem_feixisme_fb
Dilluns 18 de juliol, 19h 
Esborrem el feixisme dels nostres carrers! “Homenatge a Antoni Cantano” al carrer Alcalde Areny
Quan es compleix el 80è aniversari del cop d’estat de juliol de 1936; tornem a reivindicar la memòria històrica amb un petit acte polític per exigir que es retirin els noms feixistes dels nostres carrers. Vindrà i intervindran els familiars de l’Antonio Cantano, militant comunista, fundador de CCOO a Lleida, i regidor del PSUC entre 1979 i 1983, a qui la Paeria va acordar de  posar-li un carrer; tema del que  la família no en vol sentir a parlar fins que es retirin els noms de tots els carrers franquistes existents.
 
Amb aquesta acció volem denunciar que, 80 anys desprès del cop d’Estat que va provocar una guerra de la qual la nostra ciutat en va patir unes terribles conseqüències, Lleida continua mantenint als seus carrers noms de les persones que van participar activament en el cop d’estat, que van lluitar en el bàndol feixista durant la guerra civil, o bé que tingueren alguna implicació important en la dictadura, ja fos com a càrrec polític o legitimant-la des dels àmbits social o cultural.

 
Començarem a  les 19h al marge esquerre del riu Segre en el tram del carrer alcalde Areny amb la confecció d’un mural dissenyat per un estudiant de l’escola d’art municipal Leandre Cristòfol, el Sergi. Un mural que pintarem entre totes amb la música de música Ponent Roots i una mica de berenar.
 
No us ho perdeu!
photo_2016-07-12_23-27-28
cridaperlleida

cridaperlleida

Candidatura de Transformació i de Ruptura per a La Paeria