El Parlament aprova sol·licitar als ajuntaments canviar la nomenclatura dels carrers feixistes

El ple del Parlament de Catalunya ha aprovat avui, la moció sobre la memòria històrica, la simbologia i la nomenclatura feixista a l’espai públic presentada per la CUP-CC i defensada per la diputada de Ponent Pirineus Mireia Boya.

Aquesta moció es conseqüència de  la interpel·lació al govern de la Generalitat “sobre la necessitat d’eliminar la simbologia franquista de l’espai públic” feta des de la CUP el 17 del mes passat on Mireia Boya va fer referència al cas de Lleida, i va titllar “d’anomalia democràtica l’actitud hipercínica del Sr. Àngel Ros”, evidenciant així la contradicció que suposa el fet que l’alcalde homenatgi les víctimes del Liceu Escolar i alhora voti en contra de la retirada dels noms franquistes dels carrers de la ciutat, amb la justificació que “eren bones persones”.

Avui, el ple del Parlament ha aprovat, entre d’altres “Sol·licitar a tots els Ajuntaments de Catalunya a substituir immediatament la nomen­clatura del carrers relacionats amb personatges o fets lligats al cop d’Estat de 1936, el feixisme o la dictadura franquista, en base a l’inventari realitzat pel Me­morial Democràtic, i amb un procés participatiu posterior per tal de decidir la nova no­menclatura”.

Un acord que es produeix el dia abans que es reuneixi la comissió de carrers amb l’encàrrec de constituir una comissió d’experts que s’ha de pronunciar sobre la retirada de la simbologia feixista que encara resta a la nostra ciutat.

Des de la Crida per Lleida i tal i com va dir Boya en la interpel·lació, es defensa  que la presència d’un sol símbol feixista al carrer és una anomalia greu que cap polític hauria de poder justificar i que en cal la seva retirada immediata, ja que la construcció d’una nova República ha de basar-se en el valors democràtics, de respecte i de memòria.

3 de març de 2016

cridaperlleida

cridaperlleida

Candidatura de Transformació i de Ruptura per a La Paeria