Divendres vam fer Crida per la joventut; un debat marcat per la demanda d’accés a l’habitatge i al món laboral

El passat divendres dia 15 de febrer vam dur a terme el 8è debat #EfecteCrida per fer “Crida per la joventut. Cap a l’apoderament social i polític”. Amb l’objectiu de construir polítiques públiques amb les i els joves, va estar organitzat conjuntament amb Arran.

El debat es va iniciar amb la intervenció de Jordi Estivill, tècnic en anàlisi de la realitat juvenil, i d’Adriana Roca, portaveu d’Arran.

Jordi Estivill va definir el col·lectiu de joves com,

“Un col•lectiu subaltern de qui els privilegiats també se’n beneficien. Les desigualtats que patim no són atzar, i si creiem que hem de tenir més poder,cal que el món adult en perdi”.

“Està molt acceptat que els joves cobrin poc dins un context en que els salaris s’han devaluat molt, i no són prou els joves que s’hi rebel·len. Les organitzacions politiques i sindicals fan poc discurs de les reivindicacions dels joves.”

“Calen polítiques municipals de joventut d’accés a l’habitatge i de mon laboral. De moment s’han basat sempre en mesures relacionades amb espais d’oci, estivals, de lleure… programes barats que no en canvien l’estructura”.

Per la seva banda, Adriana Roca va parlar de la necessitat,

“que ens organitzem, que comptem amb espais propis, okupar, influir en el feminisme…”. Sobre les polítiques públiques juvenils des del municipalisme va coincidir en remarcar que “han d’anar encaminades a reverir la injustícia habitacional que patim” així com “cap a l’augment de la participació política”.

Acabades les intervencions va fer-se la taula rodona, on les i els participants van debatre sobre el seu paper dins el porcés independentista, i sobre propostes concretes des del municipalisme, concloent que “Els resultats no són immediats. Les joves som conscients del que tenim al davant, el que cal es construir el canvi”.

18 de febrer de 2019

Crida per Lleida-CUP

cridaperlleida

cridaperlleida

Candidatura de Transformació i de Ruptura per a La Paeria