Infància, Serveis Socials

La Crida vol que la infància sigui reconeguda com a «col·lectiu vulnerable» a Serveis Socials

La formació defensarà al Ple que es preservi de forma transversal l’interès superior dels infants a tots els àmbits de  Serveis Socials, especialment en l’accés a un habitatge 

 

La Crida per Lleida – CUP portarà al ple de la Paeria la preservació dels drets de la infància a tots els àmbits de serveis socials, especialment en l’accés a un habitatge digne. «Viure en un habitatge i entorn segurs és la base sobre la que reposen els drets socials, el desenvolupament personal i les trajectòries vitals dels infants», diuen.

La formació defensa que s’especifiquin els infants com a «col·lectiu vulnerable» en l’aplicació de lleis pel dret a l’habitatge (24/2015) i les actuacions que se’n derivin, especialment en el reglament de la Mesa d’Emergència Social de la ciutat. «La insuficiència de l’actual parc públic d’habitatges està induint l’Administració a l’error de no reconèixer el dret a l’habitatge com una emergència social», expliquen.

La Crida empara aquesta demanda amb l’informe sobre l’accés a l’habitatge social del Síndic de Greuges (novembre de 2015) i amb la Convenció de Nacions Unides sobre els drets dels infants (novembre de 1989). Segons el citat informe del Síndic, «no especificar els infants com a col·lectiu vulnerable en l’aplicació de polítiques socials d’habitatge suposa no desplegar la consideració primordial de l’interès de l’infant».

Segons l’IDESCAT, un 27% de les joves menors de 16 anys estan en risc de pobresa – un índex que varia substancialment si els pares estan a l’atur (54’6%) o ocupats (15%) -. A més, una enquesta de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (2014) assenyalava que els infants catalans implicats en desnonaments pateixen problemes de salut (15’2%), tristesa (50%) i que el seu rendiment escolar es redueix un 17%.

Així, l’Observatori de Drets Socials, Econòmics i Culturals recomana al seu informe anual que els governs s’abstinguin en provocar «retrocessos discriminatoris» en les polítiques d’accés a l’habitatge digne.

Lleida, 20 d’abril de 2017

cridaperlleida

cridaperlleida

Candidatura de Transformació i de Ruptura per a La Paeria

1 Comment