Crida urgent a la solidaritat internacional!

Escalada de violència a Turquia. El govern d’Erdogan entra en guerra contra el poble siri, kurd i l’esquerra turca. El feixisme va en augment. Crida a la solidaritat internacional!

Aixequeu el setge de Silvan!

El govern turc ha abandonat el procés de pau que va portar a almenys dos anys durant els quals gairebé ningú va morir en enfrontaments amb les forces de seguretat. Després de la campanya a les eleccions generals de juny s’ha entelat per 170 atacs violents a oficines del Partit Democràtic del Poble (HDP) i bombardejos a les oficines del HDP de Mersin i Adana, 4 persones van morir i molts ferits per una bomba en el míting electoral final de l’HDP en Diyarbakir. Després que les eleccions han negat la majoria al parlament al Partit de la Justícia i el Desenvolupament (AKP), la violència ha augmentat de forma massiva. 33 joves que feien tasques humanitàries a Kobani van ser morts per una bomba a Suruç.. A mesura que el nombre de morts augmentava, algunes autoritats locals a les zones kurdes han declarat l’autonomia per tal de protegir els seus habitants. La resposta per part del govern turc ha estat-una sèrie d’atacs per part de les forces de seguretat en aquestes zones. S’han declarat tocs de queda de 24 hores i llavors equips de soldats i forces especials de la policia han atacat diversos barris, col·locant franctiradors als terrats que disparaven tothom qui sortia als carrers. Molts civils, inclosos nens i ancians han estat assassinats.

L’últim d’aquests atacs és a Silvan.

Des del 2 de novembre el barris de Tekel, Mescit i Konak a la ciutat de Silvan a la província de Diyarbakir al sud-est de Turquia han estat sota l’ocupació de forces especials de policia i l’exèrcit turcs. Hi ha un toc de queda de 24 hores. Els civils no poden sortir de casa per a cobrir les necessitats bàsiques, o fins i tot prendre els ferits per rebre tractament mèdic o enterrar els morts. Les persones s’amaguen en soterranis mentre que els cotxes blindats deambulen pels carrers rastrejant edificis amb foc de metralladora. S’han localitzat tancs en terreny elevat assetjant barris residencials. També s’hn fet servir helicòpters per disparar a la zona. El nombre de morts i ferits no es pot conèixer amb exactitud, es creu que inclou dones, nens i gent gran.

Ziya Pir, membre electe del parlament pel Partit Democratic Popular (HDP) per aquesta zona, informa que va tractar d’intervenir amb un funcionari del Ministeri de l’Interior i li van dir: “Anem a esborrar aquests tres barris del mapa”.

Ziya Pir ho explica de la següent manera:

“Estan disparant indiscriminadament per tot arreu. Els soldats, policia i persones no registrades, a que només puc anomenar ‘talla-caps’ estan rastrejant els edificis de dalt a baix amb foc de metralladora. Han col·locat tancs vigilant aquests barris. No podem entrar als barris.

“La informació que tenim des de l’interior és que les persones s’amaguen en grups de 10 a 15 en els soterranis dels edificis. Ningú pot sortir al carrer, perquè hi ha franctiradors a les teulades. Fins i tot si veuen una ombra dins d’una casa o qualsevol signe de vida, obren foc. En les operacions anteriors vegades hi havia una pausa d’una hora o dues. Ara estan disparant tot el dia sense descans”.

El 15-16 de novembre, la conferència del G-20 serà auspiciada pel govern de Turquia a Antalya. Mentrestant aquest mateix govern es dedica a la massacre indiscriminada dels seus propis civils. Aquests atacs van tenir lloc durant la campanya per a les eleccions recents i continuen després de la mateixa. Tots els objectius són les zones on hi havia un nombre alt de vots per a l’HDP.

La reunió del G-20 té un valor de prestigi considerable per al govern turc i desafortunadament els governs europeus ara estan esmorteint les crítiques a les violacions dels drets humans a Turquia amb l’esperança que el govern turc restringirà el flux de refugiats cap a Europa. La vostra intervenció pot marcar una diferència.

Si us plau, expresseu la vostra preocupació pels recents esdeveniments a Turquia.

Per salvar vides, necessitem que les forces de seguretat cessin les operacions contra la població civil i permetin als membres del parlament i els observadors internacionals independents l’accés a aquestes zones.

Envieu la vostra comunicació a:

Ministre de Relacions Exteriors

HDP-logo.svgFeridun Hadi Sinirlioglu

Dr. Sadik Ahmet Cad. No: 8 Balgat

Ankara, Turquia

Telèfon: (90-312) 10 00

Lloc web: www.mfa.gov.tr

http://www.mfa.gov.tr/contact-us.en.mfa

Envieu còpia de les vostres comunicacions a:

E Mail: barisbloku@gmail.com

Twitter: @barisbloku

Facebook: /barisbloku

cridaperlleida

cridaperlleida

Candidatura de Transformació i de Ruptura per a La Paeria