La Crida sol·licita la compareixença urgent del director de «Dona Samaritana»

La Crida per Lleida – CUP ha sol·licitat la compareixença urgent del director de La Dona Samaritana, Ferran Jové, a la Comissió informativa per a les Polítiques de Drets i Serveis a les Persones de la Paeria. La setmana passada la formació va donar a conèixer que Dona Samaritana abandonava l’únic servei d’atenció per a dones en situació de violència masclista, sense una alternativa residencial pública.

La Crida ha fet denuncies constants sobre aquesta entitat i va presentar una moció el mes de novembre de 2015 per al compliment de la Llei 5/2008, de 24 d’abril, del dret de les dones a eradicar la violència masclista, al constatar que a Lleida «no es complia la garantia de drets de les dones i els seus infants que patien violència masclista i es trobaven també en situació de sense llar».

Segons van poder esbrinar a través de contactes amb treballadores socials, Dona Samaritana havia acomiadat el seu personal i actualment voluntaris de l’entitat gestionen temporalment el centre, on hi ha una vintena d’usuàries allotjades. La Paeria li va transferir el 2012 el servei d’atenció a dones i infants en situació de violència masclista i dones en un context de sensellarisme.

La Crida alerta que l’Ajuntament de Lleida no disposa «d’una segona opció de gestió pública»: com a conseqüència de la privatització d’aquest servei, es deixa desprotegides un bon nombre de dones en context de violència.

A més, la formació adverteix que el govern municipal seguirà cedint el servei d’emergència a entitats privades, sense garantir requisits com la professionalitat o l’atenció especialitzada. Així, la Crida assegura que mai s’ha signat un conveni amb Dona Samaritana, sinó que s’ha fet a través de contractes de 3 o 6 mesos, tot i saber que és un servei d’emergència que ha d’estar sempre disponible.

La formació ha insistit que no comparteix el model privat de l’atenció social i exigeix al govern municipal que re-ubiquin les dones usuàries de forma immediata. A més, ha volgut subratllar que la regidoria de Drets i Serveis a les Persones sempre s’ha negat a augmentar els recursos residencials per a les víctimes de violència masclista.

Lleida, 11 d’Abril de 2017

cridaperlleida

cridaperlleida

Candidatura de Transformació i de Ruptura per a La Paeria