síndic

El Síndic de Greuges de Catalunya rep la Crida per tractar la vulneració de drets dels temporers de la fruita

El regidor de la Crida per Lleida – CUP Francesc Gabarrell i la representant de la campanya Fruita amb Justícia Social Gemma Casal s’han reunit aquest matí amb el síndic de Greuges de Catalunya, Rafel Ribó, per tractar la vulneració de drets dels temporers de la fruita a la ciutat de Lleida. La setmana passada el Síndic va actuar d’ofici en els assentaments infrahumans on s’alberguen molts temporers de la fruita als municipis del Segrià – molts contractadors no compleixen amb l’obligació del conveni laboral d’oferir allotjament als seus treballadors –.

La Crida i Fruita amb Justícia Social han tramès dues queixes al Síndic sobre les condicions de vida dels temporers a la ciutat de Lleida i sobre la manca de garanties en l’accés a la sanitat pública a les comarques fruiteres.

Els representants de la campanya han reiterat la necessitat de dotar la ciutat d’un alberg públic pels treballadors de la fruita i han denunciat les situacions de sensellarisme ignorades per l’administració local, a més de la conseqüent vulneració de drets socials i laborals dels temporers.

Després de haver fet reiterades peticions a l’Ajuntament de Lleida a cada campanya de la fruita per complir amb els drets dels temporers, la Crida i Fruita amb Justícia Social van decidir-se a elevar aquestes reclamacions al Síndic de Greuges.

Lleida, 26 de juliol de 2017

cridaperlleida

cridaperlleida

Candidatura de Transformació i de Ruptura per a La Paeria