síndic greuges paeria

La Crida vol que el Síndic de Greuges de la Paeria reti comptes sobre les seves funcions davant del Ple

La Crida per Lleida – CUP formularà una bateria de tretze preguntes al Síndic de Greuges de la Paeria, durant la presentació de les memòries de l’exercici 2015-2016, el proper 23 de febrer de 2018 al ple de la Paeria. La formació vol «que reti comptes sobtre l’estat de la ciutat i les seves actuacions al respecte».

En concret, li demanaran per les accions que ha dut a terme envers la manca d’allotjament de les persones temporeres. Cal recordar, per exemple, que des d’inicis del mes de juny del 2015, hi havia a la ciutat de Lleida unes 70 persones en situació de sense llar dormint als carrers, una situació que s’ha repetit el 2016 i 2017.

També li preguntaran per les accions concretes que ha dut a terme el Síndic de Greuges davant la retallada de les beques menjador el 2015 i 2016. En aquest sentit, la Crida lamenta que només hagi visitat un centre educatiu públic durant el seu mandat.

A més, durant aquest període, li demanaran si ha valorat reunir-se amb la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) per interessar-se sobre les desenes de desnonaments que es van produir i la situació de pobresa energètica en la que es troben persones usuàries de serveis socials.

També esmenaran que no hagi actuat sobre l’incompliment de la llei de memòria històrica amb el nomenclàtor de la ciutat o la situació del centre d’urgència per a dones que surten d’un context de violència masclista. Així, li demanen si ha provat d’esbrinar la modificació del Reglament d’Usos Lingüístics de la Paeria, arran de l’acord de govern del PSC i C’s, tal i com ho han denunciat alguns partits polítics i col·lectius de la ciutat.

Per últim, li recordaran que al març de 2016 una dotzena d’entitats de Lleida van abandonar els tallers per la modificació del reglament de participació de la Paeria, perquè la seva veu no va ser escoltada ni es fomentava la participació real, formulant una queixa a la regidoria de Participació. En aquest sentit, li demanaran si va dur a terme alguna actuació.

La Crida lamenta que el Síndic de Greuges, una figura que hauria de vetllar pels interessos dels ciutadans envers el govern municipal i fiscalitzar les institucions, hagi estat absent al llarg de la legislatura i no hagi dut a terme cap actuació d’ofici sobre l’estat d’emergència social de la ciutat i el conflicte polític que pateix el país – la formació va sol·licitar-li que investigués el motiu pel qual la Paeria no havia condemnat oficialment les càrregues policials de l’1 d’octubre, sense resposta encara –.

Lleida, 21 de febrer de 2018

cridaperlleida

cridaperlleida

Candidatura de Transformació i de Ruptura per a La Paeria