alberg públic

La Crida exigeix a Rodamilans que es retracti sobre la nova prohibició de dormir al carrer i si no que dimiteixi

El grup municipal anuncia que impedirà la reforma de l’Ordenança de Civisme per introduir la prohibició de dormir al carrer i que ho farà per tots els mitjans al seu abast, de mobilització al carrer, polítics i legals

 

Després que el regidor de Serveis Socials de la Paeria i alcalde accidental, Xavier Rodamilans, anunciés que impulsarà la reforma de l’Ordenança de Civisme per introduir la prohibició de dormir als carrers de la ciutat, la Crida li exigeix que es retracti apel·lant a un mínim sentit de justícia social, igualtat, solidaritat i respecte als drets humans de les persones sense sostre.

El grup de la Crida per Lleida-CUP considera gravíssim que sigui precisament el regidor de Serveis Socials qui anunciï mesures repressives i criminalitzadores de les persones que es troben per sota del llindar de la pobresa, i ho considera un senyal inequívoc de la deriva liberal i autoritària del PSC de Lleida que veu en els problemes socials problemes d’ordre públic.

La Crida recorda a Rodamilans un fet que segons la formació l’hauria de fer recapacitar: que l’any 2014 per iniciativa de 7 entitats del tercer sector i de defensa dels drets humans de la ciutat es va aprovar una revisió integral de l’Ordenança per suprimir tots aquells articles que criminalitzaven la pobresa, arran de la Declaració del Parlament de Catalunya en el Ple Monogràfic de Pobresa en què s’instava als municipis a fer-ho.

La Crida considera que l’anunci de Rodamilans suposaria un pas enrere en la defensa dels drets humans a la ciutat i un atac a la convivència, i entén que el regidor que ho proposa, per la responsabilitat que ostenta sobre els serveis socials de la ciutat, no pot seguir en el seu càrrec si tira endavant aquesta reforma.

Per últim, el grup recorda a Rodamilans que l’any 2010 la CUP de Lleida ja va obtenir una sentència parcialment estimatòria del seu recurs contra l’Ordenança de Civisme i que de la mateixa manera que van arribar aleshores fins al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, ho faran ara si la reforma anunciada tira endavant.

Segons ha declarat Pau Juvillà, regidor de la Crida per Lleida-CUP, “la proposta de Rodamilans no té ni cap ni peus, prohibir dormir al carrer és el mateix que prohibir la pobresa, indica un gran desconeixement de la situació de les persones sense sostre i una falta de respecte als drets humans gravíssima. Si no es retracta només pot fer que dimitir. I en tot cas ens trobarà de cara per impedir la reforma criminalitzadora de la pobresa: al carrer, a la sala de plens i als jutjats.”

Lleida, 14 d’agost de 2017

cridaperlleida

cridaperlleida

Candidatura de Transformació i de Ruptura per a La Paeria

1 Comment