llotja solar

La Crida insisteix que el contracte per la venta del solar de la Llotja és «clar i diàfan»: «la reversió s’ha de fer a cost zero»

La formació denuncia que l’informe jurídic del CNC és «tendenciós» perquè «l’encamina a la no reversió dels terrenys»

 

La Crida per Lleida – CUP insisteix que la reversió del solar annex a la Llotja està prevista a les clàusules de compra – venda i que la Paeria ha de recuperar immediatament el terreny per incompliment dels compromisos de construir-hi dos gratacels. A la sortida del consell d’Administració del Centre de Negocis i Convencions, el conseller Ferran Dalmau ha avisat que el contracte «és clar i diàfan» i que la «reversió s’ha de fer sense indemnització, d’acord amb la Fiscalia Anticorrupció».

«Volem subratllar que l’informe jurídic encarregat per Rafael Peris és tendenciós: encamina a la no reversió dels terrenys annexos pel preu que han taxat, pràcticament igualat al preu amb què el van vendre per sobre del valor de mercat», ha dit Dalmau.

En aquest sentit, el consell d’administració ha acordat encarregar una taxació externa del solar i no atorgar més pròrrogues – s’exhaurirà el termini que té la immobiliària Gescat per edificar el pròxim 18 d’abril –. La Crida també lamenta que la Paeria asseguri «no tenir constància de qui és el propietari actual del solar».

La CUP exercirà l’acusació popular contra el finançament de la Llotja a l’Audiència Nacional

La CUP de Lleida va anunciar que es personarà com a acusació popular en la causa oberta a l’Audiència Nacional, via Fiscalia Anticorrupció, per les operacions immobiliàries de Catalunya Caixa – entre les que se situen la compra dels terrenys de la Llotja -.L’organització de l’esquerra independentista ja ha exercit l’acusació popular en el cas dels sobresous de Catalunya Caixa a l’Audiència de Barcelona.

El 2013, la CUP de Lleida va ampliar aquesta causa amb l’operació financera de la Llotja i va instar al jutge instructor a investigar l’operació immobiliària dels solars annexos al Palau de Congressos. La Fiscalia Anticorrupció va obrir diligències el 2015 per investigar el finançament de la Llotja, una de les setze irregularitats que el FROB va denunciar durant el rescat de Catalunya Caixa.

Lleida, 29 de març de 2017

cridaperlleida

cridaperlleida

Candidatura de Transformació i de Ruptura per a La Paeria