Consorci Normalització

La Crida vol que el representant de la Paeria al Consorci de Normalització Lingüística es voti al ple municipal

La CUP – CC també presenta una proposta de resolució al Parlament de Catalunya per «nomenar una figura de consens» a la presidència del CNL de Lleida,
després de l’anunci del pacte PSC – PDeCAT per als pròxims quatre anys

 

La Crida per Lleida – CUP vol que el nomenament del representant de la Paeria al consell del Consorci de Normalització Lingüística es voti al ple municipal. La formació considera que el «pes específic de l’Ajuntament de Lleida al Consell» requereix el «major consens possible» entre els ens locals, les entitats i la Generalitat de Catalunya. La Crida adverteix que el Cartipàs Municipal no estableix quin ha de ser el mecanisme d’elecció.

La proposta de la formació anticapitalista arriba després de l’anunci d’acord entre el PSC i PDeCAT per a la direcció del consorci, amb el que la regidora Montse Parra i la vicepresidenta de la Diputació de Lleida Rosa Pujol es repartiran el mandat. La Crida rebutja aquest pacte i recorda que «el PSC a Lleida té el govern pels vots de Ciutadans, un partit que promou la supressió de la Llei de normalització lingüística i la minorització del català a l’Ajuntament».

En aquest sentit, el grup parlamentari de la CUP – CC també ha presentat una proposta de resolució a la cambra catalana perquè la Generalitat «treballi en el nomenament d’una figura de consens per a la presidència del CNL de Lleida». La CUP va més enllà i reclama que aquesta figura «tingui trajectòria en la defensa de la llengua i cultura catalanes, no estigui vinculada a cap partit polític i tingui estudis i experiència en matèria lingüística».

Lleida, 6 de març de 2017

cridaperlleida

cridaperlleida

Candidatura de Transformació i de Ruptura per a La Paeria

1 Comment