aigua

La Crida reparteix 1.000 diaris sobre el negoci de l’aigua a Lleida en la campanya ‘Servei públic o negoci privat?’

La Crida per Lleida – CUP inicia avui el repartiment de 1.000 diaris sobre del negoci de l’aigua a Lleida, en mans d’Aqualia – FCC des de 1993, i els drets de les usuàries sobre el servei. Aquesta iniciativa s’emmarca dins de la campanya «Servei públic o negoci privat?» que la formació va presentar el maig passat, després d’abandonar la comissió de Serveis Externalitzats de la Paeria per la manca de voluntat de «controlar» les empreses concessionàries.

Aquests exemplars que la Crida posa a partir d’avui a disposició de la ciutat desgranen en què ha consistit la privatització del servei d’aigua i el paper que ha tingut l’Ajuntament de Lleida, quins drets tenim com a ciutadanes i usuàries com retornar la gestió a mans públiques.

«La privatització de l’aigua ha comportat que Aqualia – FCC exploti un negoci sense risc. El govern d’Àngel Ros va modificar el contracte el 2012 per assegurar a la concessionària uns beneficis de 131 milions d’euros, mentre es tallava el subministrament a 300 famílies», expliquen al diari.

La formació destaca que l’aposta pel control públic és una qüestió de «drets socials», una millora de les condicions laborals de l’actual plantilla i una distribució «a favor de la ciutat» dels beneficis que avui són privats». La Crida treballa per obrir el debat sobre la remunicipalització dels serveis privatitzats i assolir un acord social, polític i sindical ampli en aquest sentit.

«L’aigua, la recollida de residus, la mobilitat, l’enllumenat o l’atenció domiciliària han esdevingut mercaderies: recuperem-ne la gestió i garantim-ne la universalitat», conclouen.

Aquesta tarda, la formació distribuirà part de la tirada a la plaça de Ricard Vinyes (17.30h) i el proper dijous 27 de juliol (11h) al mercat del camp d’Esports.

La Crida portarà al ple l’elaboració del reglament del servei d’aigua

La Crida per Lleida – CUP defensarà al ple de la Paeria d’aquest divendres l’elaboració del Reglament Municipal del servei de subministrament d’aigua potable «que ha d’estar finalitzat abans de l’any 2018».

La formació vol exigir responsabilitats a Aqualia – FCC per «incompliment contractual» al no haver elaborat aquest reglament des que se li va adjudicar el servei, el 1993, i amb l’exigència de la modificació del contracte (2012).

Lleida, 25 de juliol de 2017

cridaperlleida

cridaperlleida

Candidatura de Transformació i de Ruptura per a La Paeria