paeria, regals

La Crida avisa que la Llei de Transparència obliga a fer públics els regals de cortesia acceptats pels càrrecs electes

La formació registra una petició a la Comissió Especial de Transparència perquè es publiqui al web de la Paeria la relació de retribucions, regals o avantatges que reben els càrrecs al marge del cartipàs

 

La Crida per Lleida – CUP ha «descobert» avui que la Llei 19/2014 de Transparència obliga els governs a fer públics «els béns o regals acceptats pels càrrecs electes, les entitats o particulars que els han lliurat i la seva destinació final». La formació fa aquest anunci després de les acusacions pronunciades per l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, contra la capçalera Nació Lleida per haver informat dels privilegis dels regidors de la Paeria.

En aquest sentit, la Crida ha registrat una petició a la Comissió Especial de Transparència perquè es publiqui al web de la Paeria la relació de retribucions, regals o avantatges que reben els càrrecs al marge del cartipàs «en un termini màxim de dos mesos».

De fet, la mateixa llei disposa a l’article 55.1 que els càrrecs «han d’excloure’s de qualsevol obsequi de valor, favor o servei que se’ls pugui oferir per raó de càrrec o que pugui comprometre l’execució de llurs funcions».

A més, el Ple del març de 2017 va aprovar l’adhesió de la Paeria al Codi de bon govern de la FEMP, que estableix que «no s’han d’acceptar, rebre o sol·licitar regals que sobrepassin els usos habituals, socials o de cortesia d’entitats o persones».

En canvi, l’alcalde de Lleida Àngel Ros considera «obligacions de representació» els regals, les invitacions o les targetes d’aparcament i acusa de fer demagògia als grups municipals com ERC, el Comú o la Crida que han renunciat als avantatges que tenen els seus regidors a l’Ajuntament de Lleida.

Lleida, 8 de gener de 2018.

cridaperlleida

cridaperlleida

Candidatura de Transformació i de Ruptura per a La Paeria