protocol assetjament

La Crida proposa esmenes al protocol d’assetjament de la Paeria

La Crida per Lleida – CUP ha demanat la incorporació d’esmenes al «protocol per a la prevenció, la detecció i la resolució de situacions d’assetjament sexual, per expressió de gènere i orientació sexual a l’Ajuntament de Lleida». La formació exigeix que s’incloguin totes les lleis que combaten la violència masclista, l’assetjament i la LGTBIfòbia i que s’apliquin «tots els principis de no discriminació» en la introducció del protocol.

La Crida considera que el debat i la presentació d’aquest protocol s’ha fet «amb molta pressa», ja que la llei 17/2015 d’igualtat efectiva entre dones i homes obligava els poders públics a tenir-lo en un termini de dos anys. «Aquestes presses han fet que la Regidoria per la gestió de recursos porti un protocol contra l’assetjament que s’oblida de bona part dels fonaments del dret, des de les directives europees a les lleis catalanes». En aquest sentit, la Crida demana que es traspassi la coordinació del protocol a la Regidoria d’Igualtat.

La Crida carrega durament contra la mediació com a mètode del procés de resolució de l’assetjament a la Paeria: «la víctima i l’assetjador no poden negociar en un pateix pla, així ho exigeix la llei 11/2014 contra la LGTBIfòbia i la llei 1/2004 contra la violència masclista».

A més, la formació lamenta que es es dipositi en una sola persona la responsabilitat de gestionar els casos d’assetjament «quan en totes les institucions públiques s’encomana a una comissió tècnica i formada». Així, la Crida exigeix la constitució d’un equip instructor «format en diferents matèries d’igualtat i de no discriminació, que no depengui de la bona voluntat sinó de la qualificació».

La formació critica «l’estil» del govern municipal de presentar a la premsa el protocol com a aprovat, quan la junta de portaveus del passat dilluns va decidir incorporar-hi esmenes i per ara no elevar-lo al ple municipal.

Lleida, 21 de febrer de 2017

cridaperlleida

cridaperlleida

Candidatura de Transformació i de Ruptura per a La Paeria