santa cecília

La Crida presenta un recurs per impedir l’enderroc de Santa Cecília

La Crida per Lleida – CUP va presentar ahir un recurs de reposició contra el Decret d’Alcaldia – 30 de gener de 2017 –, que obliga a enderrocar els nínxols del departament de Santa Cecília del cementiri municipal pel seu «estat ruïnós».

El conjunt dels nínxols és «un llegat arquitectònic de mitjans del segle XIX», recorda la Crida. En aquest departament s’hi troben enterrats personatges significatius com el músic Ricard Vinyes o el mestre d’obres Ramon Serratosa.

Tal i com ho relata la formació, l’Ordenança del Cementiri Municipal de Lleida (BOP 10/04/93) obliga l’Ajuntament a «sostenir l’interior dels cementiris» ja que els ciutadans paguen les taxes d’aquesta corresponent ordenança.

A més, recorden que el cementiri està catalogat en l’inventari del Patrimoni Arquitectònic català, per la qual cosa la Paeria està obligada a protegir-lo i conservar-lo: «no es pot declarar la ruïna d’una part – els nínxols – sense que no quedi afectat el conjunt arquitectònic del cementiri, neoclàssic i barroc».

La Crida ja va defensar la setmana passada que s’aturi l’ordre d’enderrocament dels nínxols deteriorats i que es rehabilitin.

Lleida, 26 d’abril de 2017

cridaperlleida

cridaperlleida

Candidatura de Transformació i de Ruptura per a La Paeria