ajuda domicili

La Crida presenta un recurs per tombar el concurs del Servei d’Ajut al Domicili

La Crida per Lleida – CUP ha presentat a la Junta de Govern de l’Ajuntament de Lleida un recurs contra el procés de licitació del Servei d’Ajut al Domicili (SAD), iniciat el passat 9 de novembre. Aquest recurs vol deixar sense efecte l’acord pel concurs públic i internalitzar el servei.

La Crida argumenta que aquesta licitació és «greument perjudicial per a l’interès general de la ciutadania de Lleida i, especialment, per a les treballadores del servei subrogades a un nou adjudicatari».

La formació, a més, lamenta que es faci el concurs del SAD sense que s’hagin presentat les conclusions de la comissió pels serveis externalitzats de la Paeria. «Quan aquestes conclusions siguin públiques, es farà evident la necessitat de municipalitzar el servei», explica la Crida.

Segons el parer del grup municipal, la partida pressupostària de l’adjudicació del concurs ha disminuït respecte als anteriors: «d’aquesta manera, el benefici industrial de l’empresa adjudicatària s’extraurà de la devaluació dels salaris de les treballadores». A més, «la precarietat del treball de cures té nom de dona», ha recordat la formació.

La Crida ha assegurat que la municipalització del Servei d’Ajut al Domicili comportaria una millora de les prestacions als usuaris i de les condicions de treball del personal, així com un estalvi en el pressupost municipal al restar-li el benefici industrial.

L’adjudicació del Servei d’Ajut al Domicili per als anys 2016 – 2018 té un pressupost de vora tres milions d’euros, distribuïts entre atenció a la gent gran, famílies i persones dependents.

Cliqueu per llegir el recurs aquí.

Lleida, 11 d’octubre del 2016.

cridaperlleida

cridaperlleida

Candidatura de Transformació i de Ruptura per a La Paeria