convivencia

La Crida presenta una moció per un pla de treball per la convivència i la prevenció del racisme i l’exclusió social

El grup municipal de la Crida-CUP presentarà en el proper ple de la Paeria una moció per a la prevenció de situacions i actituds de discriminació per pobresa, situació d’immigració o grup cultural entre altres.

La formació demana l’elaboració d’un pla de treball de sensibilització i mediació intercomunitària, i una campanya antirumors adreçada a associacions de veïns, comunitat escolar, associacions esportives i col·lectius i entitats culturals i socials de la ciutat.

La formació alerta que en els últims mesos s’han vist mostres de rebuig a entitats que ofereixen serveis a persones en situació d’exclusió, o comunitats de veïns que es troben en situacions de conflictivitat social per situacions d’ocupació i/o manca de comunicació i resposta entre institució, comunitats de veïns i persones en situació d’exclusió. Aquest tipus d’actituds i situacions han de ser d’especial atenció per part de campanyes de sensibilització i treball intercomunitari, institucional i veïnal per evitar dues conseqüències directes, per una banda per a què no desemboquin en delictes d’odi i discriminació -racisme, aporofòbia (odi a les persones pobres), islamofòbia, masclisme,…- a nivell individual o veïnal; i per altra banda per evitar una societat fragmentada i enfrontada per qüestions culturals o de classe i la conseqüent guetització de la ciutat i de la societat lleidatana.

Un altre acord de la moció sol·licita formació i accions de sensibilització adreçades als funcionaris de la Paeria sobre l’atenció i tractament de persones en situacions d’exclusió social i com afrontar la diversitat cultural i religiosa dels ciutadans i ciutadanes lleidatans.

La Crida valora positivament la tasca duta a terme per molts professionals dels serveis socials, però demana que s’ampliï i es millori la formació a la resta de personal per prevenir situacions que  poden conduir una discriminació administrativa cap a les persones usuàries.

Lleida, 19 de gener de 2017

cridaperlleida

cridaperlleida

Candidatura de Transformació i de Ruptura per a La Paeria