BDS

La Crida presenta una moció pel Boicot, Desinversions i Sancions (BDS) a Israel

La Crida per Lleida – CUP defensarà al proper ple de la Paeria una moció per comprometre l’Ajuntament de Lleida en el boicot, desinversions i sancions a l’Estat d’Israel, coincidint amb el dia de la Nakba («Catàstrofe») – 15 de maig de 1948 – , l’inici de l’èxode i persecució del poble palestí. Aquesta iniciativa forma part de la campanya global del BDS, amb l’objectiu que el govern de Tel Aviv compleixi amb el dret internacional i els drets del poble palestí.

Aquest moviment es va llençar seguint l’exemple de la campanya que va contribuir exitosament a la caiguda de l’apartheid a Sudàfrica, i té el recolzament de més de 150 organitzacions internacionals. Li han donat suport grans figures mundials com el científic Stephen Howking, el premi Nobel de la pau Desmond Tutu o Stéphane Hessel, diplomàtic i escriptor antifeixista i supervivent del camp nazi de Buchenwald.

També s’han adherit a la campanya institucions i associacions científiques i acadèmiques internacionals com la American Anthropological Association, la Asociación de Estudios Americanos, i a l’estat Espanyol el claustre de la Universitat Autònoma de Barcelona, a més de centenars de departaments, professorat i investigadors, associacions i sindicats d’estudiants i treballadores universitaris. També té el recolzament d’associacions jueves com la Jews for Palestinian Right of Return d’Estat Units, la Jews for Boycotting Israeli Goods del Regne Unit o la International Jewish Anti-Zionist Network, i a Catalunya Junts Associació Catalana de Jueus i Palestins.

La moció proposa, entre d’altres:

– Comprometre l’Ajuntament de Lleida a no establir cap tipus de conveni ni tracte comercial, acadèmic, cultural, polític o esportiu amb empreses, institucions o organitzacions, internacionals o nacionals, que extreuen un benefici econòmic o polític de la violació dels drets humans als territoris palestins.

– Comprometre l’Ajuntament de Lleida a donar suport a les diferents campanyes de BDS impulsades per la societat civil.

– Instar al Govern Espanyol i la Generalitat de Catalunya al trencament de relacions institucionals, comercials i acadèmiques impulsades tant pel Govern de Catalunya, com pel Govern de l’estat espanyol amb el Govern d’Israel i el sector militar i de seguretat israelià que té una relació (directa o indirecta) amb la ocupació dels territoris palestins, incloent els assentaments il•legals, i a sumar-se a la campanya internacional de Boicot, Desinversions i Sancions (BDS) contra Israel.

Acte de suport al BDS

El pròxim dilluns 22 de maig la Crida per Lleida organitza una xerrada en solidaritat amb la campanya internacional, que comptarà amb Laurent Cohen (Junts – Jueus i Palestins de Catalunya) i Aritz Gómez (BDS Catalunya).

cridaperlleida

cridaperlleida

Candidatura de Transformació i de Ruptura per a La Paeria