La Crida proposa concedir l’11è «Premi Baula» de la Paeria a Advocacia per la Democràcia

La Crida per Lleida – CUP proposa concedir l’11è «Premi Baula» de la Paeria a l’Associació Advocacia per la Democràcia, en qualitat de millor entitat cívica. Aquesta associació, integrada per un centenar de lletrats de la demarcació sense ànim de lucre, van impulsar la defensa legal dels col·legis electorals del referèndum de l’1 d’octubre.

Tal i com expliquen els advocats integrants d’aquesta plataforma, inicialment es van preparar per assistir la vulneració de drets o possibles detencions per defensar els col·legis electorals: no obstant, degut a les dures càrregues policials de l’1 d’octubre, van acabar defensant a víctimes de lesions i d’agressions per part dels cossos policials de l’estat.

L’Associació Advocacia per la Democràcia van estar presents en els diferents col·legis electorals amb un distintiu que els identificava com a tals. Així, van habilitar per a l’1 d’octubre un torn de reforç a tots els partits judicials, a més de facilitar un telèfon per a consultes urgents sobre situacions de conflicte o vulneració de drets.

Una tasca que es va dur a terme de manera altruista a fi de reforçar la participació i les garanties el dia del referèndum i que continua amb la denúncia de les agressions dels cossos policials i la defensa judicial a la gent que les va patir. Per tot això, la Crida considera que aquest centenar de lletrats mereix el reconeixement de la ciutat de Lleida per la seva trajectòria cívica i solidària.

Lleida, 6 de novembre de 2017

cridaperlleida

cridaperlleida

Candidatura de Transformació i de Ruptura per a La Paeria